Lekdags. Nu kan din hund få leka fritt i Ekebyhovdalen. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Snart öppnar ny rastgård för fyrbenta i Ekebyhov

Snart står hundrastgården vid Ekebyhovsdalen klar. Där kommer våra fyrfota vänner kunna gå på upptäcktsfärd bland tunnlar och hinder.

  • Publicerad 11:42, 17 sep 2020

Hundlek. Här kommer hundarna få springa runt och leka i oktober. Foto: Ekerö kommun

Just nu håller en ny hundrastgård vid Ekebyhovsdalen på att växa fram. Gården kommer vara cirka 3000 kvadratmeter och beräknas vara invigningsklar först i oktober.

På platsen finns det gott om utrymme för lek, bland annat finns balansbanor, agilityhinder och tunnlar för alla olika hundar. Underlaget är miljövänligt träflis för att kunna dränera bra och göda växtligheten.

– En ny hundrastgård har varit efterfrågat under en längre tid på Ekerö eftersom det inte finns så många, säger Johan Elfver, press- och näringslivschef på Ekerö kommun.

I dagsläget finns det bara två hundrastgårdar i Ekerö kommun. En är på Lovön i Drottningholms slottspark medan den andra finns på Färingsö i Borgenparken i Stenhamra.

Sen invigning

Kommunen började jobba med projektet som även innefattar en skatepark och en lekplats hösten 2017. Man ville ta till vara på området och göra ytan mer utnyttjad. Strax intill hundgården finns idag den nya aktivitetsparken med tillhörande skatepark.

– Anledningen till att det dröjt med hundgården är att man ska flytta relativt stora träd från Wallenbergs allé, där behövs speciella grävskopor som tar med hela rötterna så de inte skadas och får en chans att överleva. Dessa träd hade riskerats att huggas ner annars, säger Johan Elfver.

Flera hundra väntas till kyrkorna

Nyheter Helg. Allhelgona särskilt viktigt i år. Årets kanske största kyrkliga helg, sett till antalet besökare, är på ingång. I år blir allhelgona särskilt viktig, tror Magnus Ehntorp, präst och biträdande kyrkoherde på Ekerö.torsdag 22/10 11:12

Toppar insamling med bullar

Nyheter Driv. Färingsöbo bidrar stort till Världens barm Snacka om engagemang. Färingsöbon Mikael Gustavsson, 57, är den privatperson som i år har samlat in mest till hjälporganisationen Världens barn.tisdag 20/10 11:35

Snippan på trädet ska bort igen

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott av en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snabbt täckte över målningen. Förra veckan...måndag 19/10 17:11