Lekdags. Nu kan din hund få leka fritt i Ekebyhovdalen. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Snart öppnar ny rastgård för fyrbenta i Ekebyhov

Snart står hundrastgården vid Ekebyhovsdalen klar. Där kommer våra fyrfota vänner kunna gå på upptäcktsfärd bland tunnlar och hinder.

  • Publicerad 11:42, 17 sep 2020

Hundlek. Här kommer hundarna få springa runt och leka i oktober. Foto: Ekerö kommun

Just nu håller en ny hundrastgård vid Ekebyhovsdalen på att växa fram. Gården kommer vara cirka 3000 kvadratmeter och beräknas vara invigningsklar först i oktober.

På platsen finns det gott om utrymme för lek, bland annat finns balansbanor, agilityhinder och tunnlar för alla olika hundar. Underlaget är miljövänligt träflis för att kunna dränera bra och göda växtligheten.

– En ny hundrastgård har varit efterfrågat under en längre tid på Ekerö eftersom det inte finns så många, säger Johan Elfver, press- och näringslivschef på Ekerö kommun.

I dagsläget finns det bara två hundrastgårdar i Ekerö kommun. En är på Lovön i Drottningholms slottspark medan den andra finns på Färingsö i Borgenparken i Stenhamra.

Sen invigning

Kommunen började jobba med projektet som även innefattar en skatepark och en lekplats hösten 2017. Man ville ta till vara på området och göra ytan mer utnyttjad. Strax intill hundgården finns idag den nya aktivitetsparken med tillhörande skatepark.

– Anledningen till att det dröjt med hundgården är att man ska flytta relativt stora träd från Wallenbergs allé, där behövs speciella grävskopor som tar med hela rötterna så de inte skadas och får en chans att överleva. Dessa träd hade riskerats att huggas ner annars, säger Johan Elfver.

Snippan på trädet tillbaka vid slottet

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott med en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snart täckte över målningen. Nu är snippan...måndag 19/10 17:11

Judo på fritis en gång i veckan

Nyheter Disciplin, ordning och ritualer i stället för mobiler och tv-spel Självklart ska barnen få lära sig judo! På Träkvista fritisklubb styr barnen numera stegen mot Ekerö Budo för gratis träning en gång i veckan.fredag 16/10 16:20

Massor av kul på höstlovet

Nyheter Sugen på att testa nya aktiviteter på höstlovet? Här är några tips på allt som händer på Ekerö.fredag 16/10 13:40