Snart kommer julen till Vallentuna

Längtar du också efter julen? Nu är det inte långt kvar tills granen dyker upp på Tuna torg och träd och stolpar pyntas med julbelysning.

  • Publicerad 16:55, 14 nov 2018

Har du inte riktigt kommit i julstämning än? Snart får du hjälp på traven.

Trots att det kan kännas som att det nyss var sommar och att termometern visar nästan 10 plusgrader så närmar sig julen med stormsteg, och om inte allt för lång tid har det blivit dags för Vallentuna att klä sig i sin julskrud.

Vecka 48, lagom till första advent, reses traditionsenligt granen på Tuna torg. Även i Bällstaberg, Kårsta och Karby dyker granar upp på torgen.

Tomtar, julmarknader och julmat

Förutom granarna kommer tre av träden i Vallentuna centrum och stolparna i Biblioteksparken att pyntas med julbelysning.

Precis som förra året flyttar även ett gäng granristomtar in i centrumrondellen – och förhoppningvis också runt om i själva centrum.

För den som vill locka fram julstämningen ytterligare äger även ett antal julmarknader rum i Vallentuna med start 1 december. Guiden till Vallentunas julmarknader hittar du här:

Och så får vi självklart inte glömma julmaten. Här har vi listat tre restauranger där du kan mumsa prinskorv och Janssons frestelse så det står härliga till: