Vändning. En vagn spårade ur för snart ett år sedan, sedan dess har alla vagnar och tåg stått still inne i uppställningshallen. Men nu har saker börjat rulla igen. Foto: Roslagsbanans veterantåg

Snart kan veterantågen rulla igen

SL upptäckte förra året att det var fel på rälsen som veterantågen använder för att komma ut på spåren. Efter lång väntan kom vändningen: spåret kommer att renoveras.

  • Publicerad 12:14, 11 aug 2020

En vagn klev ur spåret

Roslagsbananas veterantåg har under många är underhållit och renoverat gamla vagnar, vissa är över hundra år gamla. Men det senaste året har tågen varit instängda och alla trafik inställd.

En liten bit av spårsträckan som leder in till uppställningshallen där veteranfordonen står håller nämligen inte måttet.

Spårade ur

Allt uppmärksammades när en vagn spårade ur förra sensommaren.

– Slipningarna var dåliga och en vagn klev ur spåret, men det var inget dramatiskt utan i gångfart, säger Lars-Henrik Larsson från Roslagsbanans Veterantågsförening.

SL besiktigade då spåret och upptäckte att det inte gjorts några renoveringar på sträckan under en lång tid.

Föreningen Roslagsbanans veterantåg får sina intäkter genom att hyra ut vagnarna till privatpersoner som vill ha fest, man arrangerar och guidar även turer några gånger under året, som ett rullande muséum.

Ska kosta 120 000 kronor

Under ett års tid har spåret stått orört och vagnarna stilla och tanken var att reparationen skulle börja tidig under sommaren. Men på grund det varma vädret så bildades ett antal solkurvor på Roslagsbanan som måste åtgärdas för att kunna köra persontrafik, enligt SL.

– Vi prioriterar alltid den ordinarie trafiken först och därför blev arbetet med museitrafikens spår uppskjutet, skriver Elin Lindström presskommunikatör på SL i ett mejl.

Lars-Henrik Larsson menar att kommunikationen med SL har varit bra men att den långa väntan varit svår för föreningen.

– Det är så klart tråkigt för våra medlemmar att det tagit sådan tid, säger han.

Efter att SL kommit till platsen en andra gång och gjort en ny inspektion, har man nu beställt en reparation, som ska utföras av bolaget Strukton. En reparation som beräknas kosta 120 000 kronor.

– Reparationsarbetet inkluderar bland annat slipersbyten och att säkerställa spårläget. Så som tidplanen ser ut nu, ska det påbörjas efter sommaren, skriver Elin Lindström.

Under sommaren har vagnarna renoverats, istället för att vara ute på tur.

– Det känns jätteroligt att de äntligen ska fixa sträckan så klart. På ett vis är det bra att det hände i år eftersom vi ändå inte kunnat köra på grund av pandemin, säger Lars-Henrik Larsson.

Föreningen

Roslagsbanans veterantågsförening har dryga 500 medlemmar.

Föreningen bildades 1992 av ett antal anställda på Roslagsbanan, när det stod klart att de gamla vagnarna skulle tas ur trafik.

Allt arbete utförs ideellt.

Fordonen ägs av Spårvägsmuseet.

Visa merVisa mindre