Först ut i försöket är buss 4, Sveriges mest trafikerade busslinje. Foto: Arkivbild

Snart kan du använda alla dörrar på fyrans buss

Varje dag reser tiotusentals med innerstadsbussarna i Stockholm. Nu ska påstigning i alla dörrar på buss fyra testas, meddelar Miljöpartiet i Region Stockholm. – Då kommer resenärerna fortare på och bussen snabbare i väg, säger Tomas Eriksson (MP).

  • Publicerad 15:41, 31 jan 2019

I veckan togs beslutet av trafiknämnden i Region Stockholm – påstigning genom alla dörrar ska testas på buss 4.

Påstigning genom alla dörrar finns redan på vissa knutpunkter idag, men nu är visionen att det ska gälla varje stopp för buss 4, Sveriges mest trafikerade busslinje.

”Åtgärd för kortare restid”

Över 60 000 människor reser med buss fyra varje vardag. Men bara 44 procent av stombusslinjerna (1, 2, 3, 4) har god standard när det gäller framkomlighet.

– Att korta tiden för påstigning är en viktig åtgärd för kortare restid för tiotusentals resenärer dagligen, säger Tomas Eriksson (MP) regionråd med ansvar för framkomligheten för kollektivtrafiken.

Ska permanentas efter testet

I maj ska trafikförvaltningen lägga fram ett förslag för hur testet på buss fyra ska genomföras. Målet är sedan att införa systemet på fler blå bussar.

– Busslinje fyra har valts ut till en början eftersom 25 procent av restiden på linjen är stoppen vid hållplatserna, säger Tomas Eriksson (MP) enligt ett pressmeddelande.