Fynd. Mycket folk och sol, så här såg det ut förra året på Täbyloppisen.

Snart drar Norrorts största loppis igång

Lantlig stämning med prylar, korv och kaffe. I maj drar den klassiska Täbyloppisen igång igen.

  • Publicerad 17:01, 16 apr 2019

arrangeras

I flera år har Täbyloppisen huserat på Täby galopp. Men i och med att den nya stadsdelen Täby park växer fram har loppisen flyttat ut på, vad arrangörerna kallar, "vischan" för andra året i rad.

Den 18 maj en av Stockholms största drive in-loppisar igång på Litsby gård.

– Det är andra året vi kör den här och vi tycker verkligen om området. Täbyloppisen är en riktigt klassiker, säger Maria Wiberg, arrangör på Stockholmsmarknader.

Närmare 300 bilar brukar samlas på loppisen, och öppna upp bakluckorna varje år. I år hoppas arrangörerna på att de lyckas locka ännu fler.

– Jag tror att allt fler kommer att veta var vi är i år. Förra året var det första gången här och nu hoppas vi att fler hittar hit. Sen hoppas vi på bra väder, säger Maria Wiberg.

Under elva helger i vår och sommar kommer loppisen arrangeras. Vill man kan man även ta med sig picknickkorgen och sätta sig i gräset under fina dagar.

Riktigt god korv och kaffe

I år kommer det även finnas fler aktiviteter på fältet. Vissa är fortfarande inte officiella men i stora drag handlar det om att få en bättre loppisstämning, menar arrangörerna.

– Några helger kommer vi att ha ett gästspel. Vi kommer även att ha ett nytt samarbete med en foodtruck som säljer riktigt bra korv och under vissa dagar kommer det att finnas karaoke, säger Maria Wiberg, och tillägger:

– Det hör till loppisen att handla saker, äta korv och dricka kaffe, vi vill skapa den där lantliga stämningen. Vi har parkering vid en tjurhage och det kan inte bli mer sommarloppis än det.

Hon tror även att den växande miljömedvetenheten hos folk gör att fler söker sig till loppisar.

– Man märker att allt fler personer vill ge bort prylar de inte längre behöver och göra något bra för planeten. Vi hoppas även att folk samåker till platsen från Täby, säger hon.

Då håller Täby loppis öppet:

Maj: 18-19 samt 25-26 maj.

Juni: 8-9 samt 29-30 juni.

Juli: 20-21 juli.

Augusti: 3-4 augusti, 24-25 augusti, samt 31 augusti-1 september.

September: 7-8 samt 28-29 september.

Oktober: 5-6 oktober.

Loppisen är gratis för alla besökare. Vill man sälja så är det bara att packa bilen full och ställa sig på området. Man behöver inte föranmäla sig, men en avgift på 170 kronor tas för alla säljare.

I Facebookgruppen Samåk kan man kolla om man kan samåka till platsen.

Adress: Litsby Gård, Frestavägen, 187 70 Täby.

Visa merVisa mindre

Andra loppisar i Norrort:

Roslagsstoppet, Vallentuna. Öppet på söndagar kl 11-15 från och med 12 maj till 8 september.

Brottby loppis, Vallentuna. Ligger precis vid avfarten mot Brottby från E18, vid Husaån och Pizzerian. Alla pengar går till välgörenhet. Brukar vanligtvis ha öppet fram tills september.

Vårmarknad på Täby torg, Täby. Den 27 april, kl 11-15, hålls årets första marknad på torget. Käk, mathantverkare blandas med konsthantverk och design.

Bubblare utanför Norrort:

Solvalla bakluckloppis, Bromma. För den som vill åka till världens största bakluckeloppis så hålls den årligen på Solvalla. I år vill de slå nytt världsrekord i antal bilar.

Visa merVisa mindre