Ta chansen och kom i julstämning genom att besöka en julmarknad och traska runt bland virkade tomtar och brända mandlar. Foto: Mostphotos

Snart dags – här kan du gå på julmarknad i Sollentuna

Nu är det inte många veckor kvar tills det är dags att plocka fram julgransfoten, känna glöggfryntligheten växa, och låta doften av nybakade pepparkakor fylla hemmet. Redan den 28 november är det adventsmarknad i Rotebrokyrkan och sedan brakar det på med en rad julmarknader i Sollentuna.

  • Publicerad 09:13, 12 nov 2019

Här har vi listat Sollentunas julmarknader:

Rotebrokyrkan

Torsdag 28 november klockan 11–20.

Adress: Ytterbyvägen 4.

Lotterier, hantverk, brödbord, julgodis, blomgrupper, jul-loppis med mera. Lunchservering klockan 11–14, middagsservering 17–19, kaffeservering under hela dagen.

Sollentuna lottakår

Lördag 30 november klockan 10–14 i Försvarsgården.

Adress: Norrvikenleden 10.

Traditionell julmarknad med loppis, lotterier och möjlighet att köpa hembakt julbröd, kakor och gotter. Missa inte få adventsfika med bara hembakt, goda julmackor och våfflor med grädde och sylt i kafét.

Överby gård

Lördagar och söndagar 30 november–15 december, klockan 12–16.

Adress: Staketvägen.

Konst och konsthantverk av medlemmar i Överby Gårds konstförening eller inbjudna konsthantverkare. Även en del bruksföremål och fika och godsaker.

Hersby hembygdsgård

Söndag 8 december klockan 12–15.

Adress: Lillhersbyvägen 1

Julmarknad i samarbete med Slöjdgillet och Folkdansgillet. 1700-tals julbord och utställning om julens dofter. Handelsboden och Smedjan är öppna. Hästridning för barn. Lekar, musik och dans kring granen.

Kulturskolan

Måndag 9 december–fredag 13 december, klockan 17–20.30.

Adress: Rudbecks väg 143E.

Julmarknad där bildeleverna säljer sina alster, uppträdanden med musikelever som spelar upp det de lärt sig, kafé.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26