Ta chansen och kom i julstämning genom att besöka en julmarknad och traska runt bland virkade tomtar och brända mandlar. Foto: Mostphotos

Snart dags – här kan du gå på julmarknad i Sollentuna

Nu är det inte många veckor kvar tills det är dags att plocka fram julgransfoten, känna glöggfryntligheten växa, och låta doften av nybakade pepparkakor fylla hemmet. Redan den 28 november är det adventsmarknad i Rotebrokyrkan och sedan brakar det på med en rad julmarknader i Sollentuna.

  • Publicerad 09:13, 12 nov 2019

Här har vi listat Sollentunas julmarknader:

Rotebrokyrkan

Torsdag 28 november klockan 11–20.

Adress: Ytterbyvägen 4.

Lotterier, hantverk, brödbord, julgodis, blomgrupper, jul-loppis med mera. Lunchservering klockan 11–14, middagsservering 17–19, kaffeservering under hela dagen.

Sollentuna lottakår

Lördag 30 november klockan 10–14 i Försvarsgården.

Adress: Norrvikenleden 10.

Traditionell julmarknad med loppis, lotterier och möjlighet att köpa hembakt julbröd, kakor och gotter. Missa inte få adventsfika med bara hembakt, goda julmackor och våfflor med grädde och sylt i kafét.

Överby gård

Lördagar och söndagar 30 november–15 december, klockan 12–16.

Adress: Staketvägen.

Konst och konsthantverk av medlemmar i Överby Gårds konstförening eller inbjudna konsthantverkare. Även en del bruksföremål och fika och godsaker.

Hersby hembygdsgård

Söndag 8 december klockan 12–15.

Adress: Lillhersbyvägen 1

Julmarknad i samarbete med Slöjdgillet och Folkdansgillet. 1700-tals julbord och utställning om julens dofter. Handelsboden och Smedjan är öppna. Hästridning för barn. Lekar, musik och dans kring granen.

Kulturskolan

Måndag 9 december–fredag 13 december, klockan 17–20.30.

Adress: Rudbecks väg 143E.

Julmarknad där bildeleverna säljer sina alster, uppträdanden med musikelever som spelar upp det de lärt sig, kafé.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19

Forskare från Sollentuna söker svar om covid-19

Nyheter "Hoppas bidra till forskningsresultat som kan rädda fler liv" Hjärt- och kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar ger ökad risk för allvarliga komplikationer för dem som drabbas av covid-19. Därför har Hjärt-Lungfonden delat ut ett akutanslag till PhD Daniel...fredag 27/11 10:50