Snart dags för nya hippa Brunkebergstorg

Hipsterhotell, pop up-butiker, takrestauranger och barer. Nya Brunkebergstorg börjar ta form. 23 mars öppnar två nya hotell, en takbar och en helt ny entré till Gallerian.

  • Publicerad 13:15, 15 feb 2017

Från fashionabelt nöjescenter till ödslig stenplätt. Det är många som sörjer utvecklingen av Brunkebergstorg. Lika många har försökt väcka liv i torget under åren.

Takbarer och restauranger

Nu börjar det nya torget ta form på allvar. Hotellen Hobo och lyxhotellet At Six blir det första tillskottet i det nya city-kvarteret Urban Escape som växer fram mellan Regeringsgatan, Hamngatan och Brunkebergstorg. 23 mars slår de båda hotellen upp portarna. I samma veva öppnar den nya takrestaurangen Tak i ett av husen, och en helt ny entré till Gallerian.

Taken ska användas för barer och restauranger.

– Vi skapar ett helt nytt flöde. Det handlar om att levandegöra torget, säger Cecilia Österholm på AMF Fastigheter som driver projektet tillsammans med Stockholms stad

Hotell med ”hippiekänsla”

De två hotellen ska ringa in ytan, och skapa nya sociala platser. Ett av dem, Hobo, beskrivs som en plats med ”livlig hippiekänsla”. Den gamla 70-talsfasaden kommer att behållas, men insidan är helt utblåst. Där gör man plats för 201 rum, bar, restaurang, pop up-butik och scen för osignade band.

– Det ska vara en känsla av ständig förändring. Bland annat kommer vi att göra plats för Stockholms mest kreativa sex kvadratmeter, där vi jobbar med lokala kreatörer och start ups, säger Mattias Stengl, hotelldirektör på Hobo.

Nya Brunkebergstorg.

I juni står den nya torgytan klar med planteringar, fontäner och ny beläggning. Nästa år öppnas ytterligare ett av taken upp för allmänheten.

– Vi håller på och tittar på vad det ska användas till. Vi har en ambition om att det kan användas för träning och utemiljö, restaurang och caféliv, säger Cecilia Österholm på AMF Fastigheter.

Bygget av det nya city-kvarteret Urban Escape pågår fram till 2019.