Under dagen kommer eleverna bland annat få möjlighet att spela ishockey. Foto: Mostphotos

Snart dags för Idrottens dag i Järva

26 september är det dags för Idrottens dag i Järva. Över 700 elever kommer att få testa på en rad olika idrotter och förhoppningen är att satsningen ska inspirera till att vilja fortsätta idrotta. – Vi vill att idrottandet ska drivas av lust och inte enbart resultat, säger projektledaren Ove Eriksson.

  • Publicerad 16:00, 23 sep 2018

Idrottens dag är, precis som det låter, en dag där idrottandet står i fokus.

Dagen arrangeras i 31 kommuner runt om i hela Sverige och den 26 september går den av stapeln i Järva.

Det är idrottsföreningarna i Kista i samarbete med Stockholms idrottsförbund, riksidrottsförbundet och Stockholms stad som anordnar dagen där över 700 elever från skolor i området kommer få möjlighet att testa på en rad olika idrotter.

– Lokala föreningar får visa upp sig och skolorna får komma hit och ha en rolig dag. De får träffa ledarna och förhoppningsvis fatta tycke för varandra och bli inspirerade till idrottande, säger projektledaren Ove Eriksson som även sitter i styrelsen för Kista sportklubb.

”Vill att idrottandet ska drivas av lust”

Totalt kommer eleverna att få testa på idrotter på 18 olika stationer runt om i Järva – allt från minigolf till fotboll och ishockey.

Ove Eriksson menar att många ungdomar lämnar idrotten bakom sig när de blir äldre och tror att risken att det sker minimeras om man får möjlighet att fatta tycke för flera olika typer av idrott.

– Vi vill få folk att stanna kvar längre och att idrottandet ska drivas av lust – inte enbart resultat.