Percy Mickelsson är med och arrangerar Spring beast festival i Snösätra. Foto: Anna Z Ek

Snart dags för årets graffitifest i Snösätra

För fjärde året i rad blir det stor graffitifest i Snösätra. I år med konstnärer från olika delar av världen. – Det blir en folkfest med unga, barnfamiljer, pensionärer och hela baletten, säger Percy Mickelsson från Snösätra kultur.

  • Publicerad 10:51, 16 maj 2018

För fjärde året i rad blir det stor graffitifest i Snösästra. I år kallas den Spring beast festival och går av stapeln 25-27 maj.

– Vi kallar det svensk folkfest. Det blir unga, barnfamiljer, pensionärer och hela baletten, säger Percy Mickelson, från Snösätra kultur, som är med och arrangerar festivalen.

Förra året kom 10 000 besökare under tre dagar. I år hoppas man på ännu fler. Besökarna får se när målningarna växer fram och det blir också food trucks, dj:s och dans.

– Mellan 10 och 18 säljer vi ingen öl för barnens skull. Mellan 18 och 22 blir det en dj som spelar och 22-06 kör vi techno, säger Percy Mickelsson.

Snösätra har blivit känt över världen som en frizon för graffiti och i år kommer målare från bland annat USA, Frankrike och Spanien.

– All graffiti som finns nu ska målas över. En del av målningarna får vara kvar till nästa år, en del försvinner efter en månad, säger Percy Mickelsson.

Som Mitt i skrivit tidigare om finns stora planer för Snösätra. Kulturaktörerna i området har skrivit ett medborgarförslag och vill att det ska utvecklas till en stor kulturplats med konstnärsateljéer, kafé och park.

Men graffitiväggarna vill de ha kvar.