Snart börjar nytt äldreboende att byggas

Tyresös nya äldreboende börjar byggas i vår. Om två år tros huset – med 92 lägenheter – vara redo för inflytt.

  • Publicerad 16:00, 16 jan 2020

Äldreboendet ska byggas intill Bollmora vårdcentral i Tyresö centrum och är del av utbyggnaden som kommunen kallar Norra Tyresö centrum.

I vår är tanken att bygget ska starta.

Marken äger Hemsö som ligger bakom det nya äldreboendet.

Åsa Nordell Holmstrand, projektutvecklare vid Hemsö, är nöjd med läget.

– Vi vet är det är väldigt viktigt för personal, besökare och boende att det ligger centralt i ett läge med bra kommunikationer. Det här skapar också arbetstillfällen och är ett bra komplement till vad som finns i området i dag, säger hon.

92 lägenheter

Äldreboendet får 80 lägenheter och ett korttidsboende med 12 lägenheter.

Under byggnaden kommer det att ligga ett parkeringsgarage och i bottenvåningen en lokal. Det är inte bestämt vem som ska hyra den lokalen.

– Vi vill ha något som fungerar ihop med äldreboendets verksamhet, till exempel något vårdrelaterat eller en butik. Vi får se var vi landar någonstans, säger Åsa Nordell Holmstrand.

Det är Stiftelsen Stora Sköndal som kommer att driva äldreboendet och korttidsboendet. I dag finns stiftelsen i Sköndal, Nacka och Vällingby.

Här ska äldreboendet i Tyresö byggas. Foto: Google Maps

Redo för inflytt 2022

I början av 2022 tros huset vara redo för inflytt.

– Vi vet hur viktig denna typ av etablering är eftersom behovet av äldreboendeplatser är stort och kommer att öka de kommande åren, säger Tony Thorén (L), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.