Filmstjärnor. Snart blir Rolf Clovemos tavlor tv-kändisar, när de gästspelar på väggarna i nya HBO-serien "Lust". Foto: Emma Löf Hagström

Snart blir hans konst känd i tv

Rolf Clovemos har målat sedan 70-talet och ämnar väcka känslor med sina tavlor. Snart blir Hjulstakonstnären verk kända i en helt ny tv-serie.

  • Publicerad 13:53, 5 sep 2021

Ella Lemhagen regisserar och Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga spelar huvudrollerna i HBO Max första svenska originalserie ”Lust”, som enligt rykten ska ha premiär senare i år.

Och de namntunga skådisarna kommer ha sällskap på skärmen. I serien gästspelar nämligen flera stycken stora, färggranna målningar, gjorda av ingen mindre än Hjulstakonstnären Rolf Clovemo.

– De ville ha annorlunda konst, och en tjej som jag känner lite grann hade tipsat om mig. Sedan kom ett team hem till mig en dag, tittade på tavlorna och fotade dem. Det var väldigt hemligt och hysch-hysch alltihopa, ler han.

Efter ett tag hörde de av sig och meddelade att de var intresserade av konsten, och hämtade senare flera av verken.

– Det är framför allt väldigt roligt och spännande att ha med sin konst i en så pass stor produktion, och sedan är det fint med lite publicitet så klart, säger Rolf Clovemo.

Vernissage i sin lägenhet

Rolf Clovemo är född på 50-talet och började måla i mittan av 70-talet. Han målar i djärva, intensiva akrylfärger som bildar abstrakta mönster och former.

– Jag skulle beskriva det som att känsla och färger samarbetar med varandra i mina konstverk. Men det är upp till betraktaren att uppleva och se innehållet på sättet som de själva vill, och göra en fri personlig tolkning av målningarna.

Under sina arbetande år jobbade han förutom med konsten inom byggbranschen, och drev sedan en egen begravningsbyrå i över ett decennium innan han gick pension.

I dag målar han i sin studio i Hjulsta, och ställer ut sin konst hemma i lägenheten.

– Det är bara att ringa och boka tid för vernissage, jag är flexibel och har folk som kommer och tittar då och då. Det är väldigt roligt att det man brinner för väcker känslor och uppskattning hos andra.

Konstnären

Namn: Rolf Clovemo

Ålder: 67

Instagram: @rolfclovemo

Boka tid för vernissage: 073-923 89 15
 

Visa merVisa mindre

Om "Lust"

"Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) och Martina (Klinga) har varit vänner sedan barnsben. När hälsoutredaren Anette tar sig an en stor undersökning under den något tveksamma parollen 'Gör Sverige sexigt igen' väcks deras nyfikenhet och de börjar ifrågasätta sina egna sexliv.”

Källa: HBO