Damm och våtmark väntar

12.01. Bygget av dagvattenparker med spångbroar i Fittja och Alby har en budget på cirka 200 miljoner kronor. De ska rena dagvattnet från norra Botkyrka som i dag rinner orenat ut i Albysjön.

Vid årsskiftet räknar kommunen med att entreprenaden för två dagvattenparker i Fittja startar. Invid dammen på Fittja äng byggs också mötesplatser med grillar. Den andra parken blir vid Lottalund närmre E4/E20.

"Jag gillar Fittja äng"

12.33. Yosef Aljazrawi har bott i Fittja sedan 2007. Han berättar hur Fittja äng lever upp under det ljusa halvåret. Den här förmiddagen består besökarna av ortsbor på promenad.

En och annan drar lite i utegymmets redskap.

– Från våren till kanske oktober brukar det hända saker här. Det är mycket folk här. Ibland kommer en cirkus hit, ibland är det festival med mat från olika länder, säger Yosef.

Dagvattenpark vid Tullingesjön imponerar

11.45. Dimitri Valente brukar promenera förbi Fittja äng. Han menar att det finns stor potential för parken att utvecklas.

– Dagvattenpark låter jättebra. Jag har sett dagvattenparken i Tullinge och den är fin och bidrar till djurliv. Ytan här i parken här har ju bara stått tom och sett ut som ett slags parkering. Jag har nästan undrat om det funnits föroreningar där.