Snarlik smash and grab-kupp för ett år sedan

För nästan exakt ett år sedan körde en hjullastare in i varuhusets Sibas vägg. I morse var det dags igen, men polisen vill inte spekulera i om det är samma gärningsmän.

  • Publicerad 13:20, 3 jan 2017

Som Mitt i tidigare rapporterat genomfördes en så kallad ”smash and grab-kupp” i Haninge i morse. Den femte januari 2016 genomfördes en snarlik kupp, där en hjullastare rammade samma plats på en av Sibas väggar i Handen.

Haninge polisens operativa koordinator, Lars-Göran Rhen vill inte spekulera i om det rör sig om samma gärningsmän.

– Det blir enbart spekulationer så det kan jag inte uttala mig om, det sker så kallade smash and grab-kupper ibland lite varstans i landet. Men den bild jag har fått till mig av inbrottet förra året så har ingen gripits.

Inte heller för årets smash and grab-kupp har någon gripits än. En förundersökning har precis påbörjats och ännu är det för tidigt att dra några slutsatser, enligt polisen.

– Man håller på med en teknisk undersökning nu, men vi har inga fler uppgifter än så. Det jag fått till mig är att det tydligen är bärande balkar i huset som tagit skada så när polisen häver avspärrningen så antar jag att butiken tar över och säkrar platsen.

Sibas presskommunikatör Nora Ay, meddelar att de inte kan kommentera händelsen på grund av säkerhetsskäl.

– Vi har inga uppgifter om skadorna i nuläget och har inte fått komma in i lokalen än. Vi kommer att ha stängt under tisdagen och inväntar återkoppling senare i dag om när vi kan öppna igen.

Smash and grab-kupp i Haninge. Hjullastaren körde in på samma ställe som för ett år sedan.

Även vid rånet för ett år sedan kastade man ut fotanglar, då var det minst en bilist som fick punktering.

– Vad jag vet så har det inte kommit in några anmälningar om bilister som fått problem i år. Man brukar vara snabb med att städa undan vid sådana här händelser, säger Lars-Göran Rhen.

Läs mer: Hjullastare körde in i elektronikbutik

Häng med i Haninge! Prenumerera på Mitt i Haninges nyhetsbrev.