De senaste åren har norrländska hamburgerkedjan expanderat rejält och öppnat mängder med nya restauranger, framförallt i Stockholm. Men på Kungsholmen har det gapat tomt.

Tills nu.

För nu är det klart att de öppnar en restaurang i Västermalmsgallerian, ”förhoppningsvis i slutet av augusti eller i början av september, säger Björn Havden, etableringschef på Bastard Burgers.

Valet att öppna även på Kungsholmen var lätt enligt honom.

– Vi har tittat på Kungsholmen länge så det var ett enkelt beslut att ta. Vår ambition är ju att finnas på varje malm i innerstan.

Restaurangen kommer ha cirka 60-70 platser och köra helt enligt deras koncept enligt Havden. Dessutom har AMF fastigheter, som äger gallerian, slagit upp en ny entré för restaurangen från Fridhemsgatan som kommer vara deras enda entré. Havden gillar läget.

– Korsningen Fleminggatan/Sank Eriksgatan är en trafikerad hub och Västermalmsgallerian drar mycket folk. Vårt läge blir ju utanför Västermalmsgallerian i ett häftigt streetläge med lite kvarterskänsla, säger han.

Men Bastad Burgers är inte de enda som öppnat hamburgerkrogar de senaste åren, inte minst på Kungsholmen och Stockholm. Men de räds inte konkurrensen.

– Vi stöter på konkurrens på varenda etablering, det är ju inte bara vi som vill öppna nya hamburgerrestauranger. Men det får man leva med. Vi har ett häftigt koncept som levererar svenskt kött till våra gäster.