Bromma Blocks kan få tre nya snabbmatshak. Foto: Mostphotos

Snabbmatskedjan KFC öppnar i Bromma

Friterad kyckling och pizza ska göra Bromma Blocks mer barnvänligt. Inom ett år kan tre snabbmatshak smällas upp på köpcentrets parkering, ett av dem blir kedjan Kentucky Fried Chicken som idag inte finns någon annanstans i Stockholm.

  • Publicerad 16:42, 21 nov 2016

KFC, Pizza hut och Chop chop, det är tre restauranger som centrumägarna Vencom vill bygga i anslutning till Bromma Blocks. Bygglovet för att bygga tre små separata fastigheter på köpcentrets parkering är precis inskickat och restaurangerna planeras att ersätta den lilla fotbollsplanen i konstgräs som nu ligger på platsen.

– Det är en tillfällig fotbollsplan som vi haft i väntan på det här projektet, säger Rikard Andersson, fastighetschef på Vencom.

"Lucka i utbudet"

Att det är dags för snabbmat har blivit tydligt för centrumägarna.

– Vi frågar ju våra kunder hela tiden vad de saknar. Vi har ju en ambition att alla ska stanna och trivas länge på platsen och då har det här varit en fråga, att man vill ha lite barnvänliga menyer. Så det har varit en lucka i utbudet som vi nu tycker att vi täpper till på ett bra sätt, säger Rikard Andersson.

Fotbollsplanen planeras att rivas för att ersättas av tre nya snabbmatshak. Foto: Mikael Andersson

Noggrant koncept

Det är sedan tidigare klart att Bromma Blocks galleria ska växa med närmare 20 000 kvadratmeter. Men trots det får de tre snabbmatsrestaurangerna alltså ingen plats inne i centrumet.

– De får vara en attraktion utanför. Vi är väldigt noggranna med vilket koncept vi vill ha inne i gallerian, den ska hänga ihop och den ska vara lite finare, säger Rikard Andersson.

Klart om ett år

Om allt rullar på som det ska så hoppas centrumägarna att de tre restaurangerna ska stå klara om ungefär ett år, till hösten 2017. Vid ungefär samma tid hoppas man också kunna påbörja utbyggnaden av Bromma blocks, något som man beräknar kommer ta cirka två år. Då ska köpcentret bland annat knytas ihop med tvärbanans kommande Kistagren så att man ska kunna förlägga en entré direkt från den tvärbanebro som redan har börjat byggas över Ulvsundavägen.

Den utbyggda gallerian planeras att knytas ihop med den kommande tvärbanebron för tvärbanans Kistagren. Foto: Wester + Elsner Arkitekter

Hemliga affärer

Men vilken typ av affärer som kommer få ta plats i den nya utbyggda delen vill Rikard Andersson inte berätta.

– Vi kommer kommunicera ut det om något halvår när vi börjar på allvar, säger han.