Smugglare gömde knark i Kungens kurva

  • Publicerad 13:03, 19 feb 2012

I somras hittade polisen narkotika som var gömt i ett skogsparti i ett industriområde i Kungens kurva. Totalt rör det sig om 957 gram amfetamin, 614 gram heroin och 316 gram kokain.

I förra veckan åtalades två män från Holland misstänkta för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om det stora narkotikapartiet som låg gömt i skogen bakom Kungens kurva. Polisen hittade knarkgömman efter att ha spanat på männen under en tid.

Med hjälp av en narkotikahund lyckades polisen hitta en stor svart plastsäck som låg nedgrävd mellan två granar. De hittade även åtta tejpade stavar fyllda med narkotika, som var packade på ett sätt som gör att man kan svälja dem.

Fyndet skickades till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) för analys. Testerna visade att stavarna innehöll kokain och heroin.

Två män från Holland, både runt 30 år, har sedan juli förra året suttit häktade, misstänkta för inblandning i knarksmuggling. Förra måndagen åtalades de. Den ene mannen åtalades för grov narkotikasmuggling i juli då han misstänks för att ha smugglat in narkotikan via Malmö.

Tillsammans med den andre mannen är han även misstänkt för grovt narkotikabrott då de fraktade knarket till Kungens kurva för att gömma det där. Ett par dagar senare stoppades männen av polisen när de körde en bil. Efter en undersökning av bilen upptäckte en narkotikahund att de hade amfetamin i en gömma i biltaket.