47 procent av den vuxna befolkningen i Upplands-Bro har fått en första dos vaccin. Foto: Mikael Andersson

Smittspridningen i Upplands-Bro är nere på lika låg nivå som förra sommaren

Antalet nya smittofall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter minska. Det här visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror som kom idag på torsdagen. Under den senaste veckan har endast 6 bekräftade fall rapporterats från kommunen.

  • Publicerad 17:28, 17 jun 2021

På grund av ett pågående IT-avbrott kan Folkhälsomyndigheten inte rapportera data från och med kvällen den 13 juni, men siffrorna som FHM redovisade idag, torsdag, bör stämma då de gäller vecka 23 som hade 13 juni som sista dag.

Tendensen med en tydlig minskning av smittade är den samma i hela landet och i så gott som hela Europa, förklarade statsepidemiolog Anders Tegnell på dagens pressträff med FHM och andra myndigheter.

Nedgången är tydlig även i Upplands-Bro där det under vecka 23 rapporteras in sex stycken konstaterade fall av covid-19. Vecka 22 hade kommunen 15 fall och vecka 21 redovisades 23 fall

Vaccinationsläget under vecka 23 i Upplands-Bro förtäljer att 47 procent av den vuxna befolkningen nu fått minst en dos vaccin mot covid-19.

Därmed har har 10 540 invånare i kommunen fått en första vaccindos. Nio av tio 70-plussare i Upplands-Bro har fått minst en dos covidvaccin, det rör sig om 91 procent för att vara exakt.

När nyhetssajten Newsworthy tittar på vaccineringen i länet under vecka 23 framgår att vaccinationstakten saktat in något, inom regionen fördelades 113 397 doser under vecka 23, detta är 19 538 vaccindoser färre än under vecka 22.

Män sköt mot barnfamilj i Bro

Två män i 25-årsåldern har anhållits efter skottlossning mot en bil i Upplands-Bro, måndag den 2 augusti.tisdag 3/8 9:08

Inbrottstjuvar upptäckta vid rutiningripande

Två män siter anhållna, misstänkta för stölder. I deras bil fanns stulna bankkort och verktyg typiska för inbrott. det blev resultatet av ett vanligt rutiningripande på Stockholmsvägen.måndag 2/8 14:18