Förskolestängning. Förskolan Frimurarvägen i Bredäng stänger tillfälligt för en stor del av barnen. Arkivbild. Foto: Anna Z Ek

Smittspridning på förskola i Bredäng

Förskolan Frimurarvägen i Bredäng har stängt för en stor del av barnen. Orsaken är ett utbrott av covid-19 på förskolan. "Beslutet har tagits i samråd med smittskyddsläkare", säger Britt Karlsson, förskolechef i Skärholmen.

  • Publicerad 14:24, 30 nov 2020

Förskolan Frimurarvägen 5-7 vid Slättgårdsskolan i Bredäng stängde i fredags för en stor del av barnen som går på förskolan.

– Vi har bara öppet för barn som har föräldrar som jobbar i samhällsviktiga funktioner, säger Britt Karlsson, förskolechef i Skärholmen.

Smittan spreds

Det var förra veckan som covid-19 spred sig bland flera på förskolan. I samråd med Smittskydd Stockholm beslutade Skärholmens stadsdelsförvaltning då att tillfälligt stänga förskolan för alla utom barn som har föräldrar som jobbar i samhällsviktiga funktioner.

– Vi hade en smittspridning och den stoppade inte utan det kom fler varefter, så vi var tvungen att göra något, säger Britt Karlsson.

Hon vill inte svara på hur många som är smittade, och det är oklart hur många barn som kommer att stanna hemma.

– Jag kan inte ge en exakt siffra och det kan även vara så att vårdnadshavare väljer att hålla sina barn hemma när de hör att det är smitta.

Genom att stänga förskolan för delar av barnen hoppas de nu kunna stoppa smittan.

– Det är en stor förskola och när vi göra så här så får de barn som är där möjlighet att sprida ut sig, säger Britt Karlsson.

Hoppas öppna nästa vecka

Förhoppningen är att kunna öppna som vanligt igen nästa vecka.

– Vi får se hur det utvecklas men vi hoppas att smittan upphör genom att vi gör så här, säger Britt Karlsson.

I dagsläget har inga andra förskolor i Skärholmen stadsdelsområde som har tvingats stänga delar av sin verksamhet.

Coronastängt

Förskolan Frimurarvägen 5-7 stängde i fredags den 27 november för alla barn som inte har föräldrar i samhällsviktiga yrken.

Orsaken var eskalerande smittspridning av covid-19.

Planen är att förskolan ska öppna som vanligt igen nästa vecka.

Visa merVisa mindre