SMITTAN ÖKAR. Fyra veckor i rad har smittan ökat i Sundbyberg. Foto: Mostphotos

Smittan ökar på nytt i Sundbyberg

Antalet nya coronafall fortsätter att öka i Sundbyberg. Samtidigt har bara 6,5 procent av invånarna fått första vaccindosen.

  • Publicerad 13:48, 19 mar 2021

Snarare tyder det på att det kan bli mer fall denna vecka än den föregående veckan.

Under torsdagens pressträff berättade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten, att man har sett ett ökat antal fall av covid-19 under de senaste tre veckorna. Samma trend syns även i Sundbyberg där ökningen har pågått i fyra veckor.

– Vi har ingen avmattande trend. Snarare tyder det på att det kan bli mer fall denna vecka, sa Karin Tegmark Wisell under pressträffen.

Totalt har 3 920 Sundbybergsbor smittats, enligt FHM.

92 invånare i kommunen har avlidit till följd av covid-19. Enligt Socialstyrelsen hade 66 av dem omsorg (46 bodde på äldreboende och 20 hade hemtjänst).

Trögt med vaccin

Det går emellertid fortsatt trögt med vaccinationerna. Enligt FHM har 2 754 Sundbybergsbor fått första dosen, medan 1 053 även har fått andra dosen.

Det innebär att 6,52 procent av vuxna sundbybergarna har fått första dosen. När det gäller andra dosen har den getts till 2,49 procent av invånarna.

I Sverige har totalt 1 255 364 vaccinationer genomförts. Det innebär att ungefär var tionde person i Sverige över 18 år har fått minst en dos.

Bland personer som bor på äldreboende har 92 procent fått minst en dos, och 86 procent har fått två doser. Samma siffra för personer med hemtjänst är 70 respektive 32 procent.

Covid-19 i Sundbyberg

Antal nya bekräftade fall i Sundbyberg vecka 10: 139

Vecka 9: 122

Vecka 8: 103

Vecka 7: 98

Vecka 6: 84

Vecka 5: 84

Antal avlidna sedan pandemins start (t.o.m 14/3): 92

Andel vaccinerade över 18 år, en dos: 6,52 %

Andel vaccinerade över 18 år, två doser: 2,49 procent

Källa: Folkhälsomyndigheten/Socialstyrelsen

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15