Under torsdagens pressträff berättade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten, att man har sett ett ökat antal fall av covid-19 under de senaste tre veckorna. Samma trend syns även i Sundbyberg där ökningen har pågått i fyra veckor.

– Vi har ingen avmattande trend. Snarare tyder det på att det kan bli mer fall denna vecka, sa Karin Tegmark Wisell under pressträffen.

Totalt har 3 920 Sundbybergsbor smittats, enligt FHM.

92 invånare i kommunen har avlidit till följd av covid-19. Enligt Socialstyrelsen hade 66 av dem omsorg (46 bodde på äldreboende och 20 hade hemtjänst).

Trögt med vaccin

Det går emellertid fortsatt trögt med vaccinationerna. Enligt FHM har 2 754 Sundbybergsbor fått första dosen, medan 1 053 även har fått andra dosen.

Det innebär att 6,52 procent av vuxna sundbybergarna har fått första dosen. När det gäller andra dosen har den getts till 2,49 procent av invånarna.

I Sverige har totalt 1 255 364 vaccinationer genomförts. Det innebär att ungefär var tionde person i Sverige över 18 år har fått minst en dos.

Bland personer som bor på äldreboende har 92 procent fått minst en dos, och 86 procent har fått två doser. Samma siffra för personer med hemtjänst är 70 respektive 32 procent.