Smarta bänkar ger Sumpan gratis surf

Sugen på att surfa men dåligt med pengar på luren? Lugn, nu erbjuder Sundbybergs stad gratis wifi-uppkoppling. – Det är en service till medborgare, besökare och de som jobbar i staden, säger Fredrik Holmberg, kommunikatör på Sundbybergs stad.

  • Publicerad 12:43, 25 jul 2018

Är du en sån som alltid får slut på surf på mobilen men suktar efter att kunna slå dig ner och scrolla Instagramflödet, läsa jobbmejlen eller lyssna på musik på väg hem från matbutiken?

Nu gör Sundbybergs stad det möjligt genom att satsa på gratis wifi.

Vid Sundbybergs torg har det monterats upp två ”smartbänkar” – bänkar där du kan koppla av samtidigt som du kopplar upp.

Bänkarna, som är gjorda i Kroatien, drivs av solceller och förutom gratis wifi-uppkoppling är de utrustade med eluttag för att kunna ladda sina mobiltelefoner och paddor.

– Det är en service till medborgare, besökare och de som jobbar i staden, säger Fredrik Holmberg kommunikatör på Sundbybergs stad.

Ladda mobilen – och surfa gratis. Foto: Cicci Rikanovic

”Kul att testa nya saker”

En av de som har varit drivande i frågan om att göra Sundbyberg till en mer uppkopplad stad är Stefan Bergström, stadsmiljökommunalråd (C).

– Jag har jobbat i flera år med att lyfta vår stadsmiljö och fick tips om de här bänkarna. Jag träffade en säljare tillsammans med förvaltningen och vi tyckte alla att det var en bra idé, säger han.

Så kallade wifi-hotspots finns på många platser runt om i världen, men för Sundbyberg är det ett nytt koncept.

– Man har tidigare kunnat koppla upp sig på till exempel biblioteket, men inte ute på stan. Det är kul att kunna testa nya saker som fyller flera funktioner. Sen är de snygga också, säger Stefan Bergström.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10