Smarta bänkar ger Sumpan gratis surf

Sugen på att surfa men dåligt med pengar på luren? Lugn, nu erbjuder Sundbybergs stad gratis wifi-uppkoppling. – Det är en service till medborgare, besökare och de som jobbar i staden, säger Fredrik Holmberg, kommunikatör på Sundbybergs stad.

  • Publicerad 12:43, 25 jul 2018

Är du en sån som alltid får slut på surf på mobilen men suktar efter att kunna slå dig ner och scrolla Instagramflödet, läsa jobbmejlen eller lyssna på musik på väg hem från matbutiken?

Nu gör Sundbybergs stad det möjligt genom att satsa på gratis wifi.

Vid Sundbybergs torg har det monterats upp två ”smartbänkar” – bänkar där du kan koppla av samtidigt som du kopplar upp.

Bänkarna, som är gjorda i Kroatien, drivs av solceller och förutom gratis wifi-uppkoppling är de utrustade med eluttag för att kunna ladda sina mobiltelefoner och paddor.

– Det är en service till medborgare, besökare och de som jobbar i staden, säger Fredrik Holmberg kommunikatör på Sundbybergs stad.

Ladda mobilen – och surfa gratis. Foto: Cicci Rikanovic

”Kul att testa nya saker”

En av de som har varit drivande i frågan om att göra Sundbyberg till en mer uppkopplad stad är Stefan Bergström, stadsmiljökommunalråd (C).

– Jag har jobbat i flera år med att lyfta vår stadsmiljö och fick tips om de här bänkarna. Jag träffade en säljare tillsammans med förvaltningen och vi tyckte alla att det var en bra idé, säger han.

Så kallade wifi-hotspots finns på många platser runt om i världen, men för Sundbyberg är det ett nytt koncept.

– Man har tidigare kunnat koppla upp sig på till exempel biblioteket, men inte ute på stan. Det är kul att kunna testa nya saker som fyller flera funktioner. Sen är de snygga också, säger Stefan Bergström.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47