Smällare orsakade stort polispådrag

Det var ett rejält stort polispådrag från 16.45 under lördagen ute i Tyresö Strand. Polisen fick in uppgifter om misstänkt skottlossning och ett tiotal polispatruller och polishelikopter skickades ut. – Men vi gjorde till slut bedömningen att det troligtvis var småbarn som smällde smällare och raketer, säger vakthavande befäl Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 21:09, 16 jan 2016

Ett tiotal polispatruller och polishelikopter skickades ut efter uppgifter om skottlossning i Tyresö Strand vid 16.45 under lördagen.

– Det var det vi reagerade på och därför skickade vi mycket bilar till en adress i Tyresö Strand. Därför hade vi ett antal enheter i området och runt gatorna i Tyresö Strand, säger Nicklas Mattsson.

Men efter någon timme avbröt man insatsen. Flera vittnen hade då talat om för polisen att ungdomar gått omkring i området och smällt smällare och raketer.

– Flera vittnen hade sett det här gänget ungdomar, men vi träffade aldrig själva på dem. Efter att vi pratat med diverse vittnen tyder allt på att det var ungdomarna som smällt. Vi har konstaterat att inget brott begåtts, det har inte varit någon skottlossning, säger Nicklas Mattsson.