Lördagen den 9 oktober arrangeras SM-finalen i amerikansk fotboll för U19. Hit kommer Täby Flyers för att göra upp om SM-guldet.

Det avgjordes på hemmaplan i Täby den 18 september, då Flyers U19 välkomnade Tyresö Royal Crowns. Det var en spännande match och flera nyfikna Täbybor hade samlats på Hägernäs IP.

Efter slutsignalen stod Täby som vinnare med 17 poäng, mot Tyresös 13. De tog i och med vinsten hem hela serien.

– Slutsekunderna var nerviga, men vi lyckades hålla ut och ta hem seriesegern, säger Sebastian Brinkenfeldt, huvudtränare Täby Flyers U19.

Många av spelarna i laget har spelat i Täby under en lång tid. Det har varit starkt bidragande till vinsten, menar han.

– Vi är klart färre spelare än övriga lagen i serien, men vi har duktiga spelare som håller en mycket hög klass. Majoriteten har spelat i Täby sedan tidiga ungdomsår, säger han.

Fokus på SM

Men laget kommer inte att fira seriesegern ännu, nu är fokuset på nästa mål.

– Att vinna mot Tyresö och därmed vinna serien är en del av resan till SM-finalen. Nu siktar vi på att vinna SM, säger han.

Alla som vinner serien går automatiskt vidare till SM-final och för Flyers blir det andra året i rad som de ska göra upp i finalen. Förra året förlorade de mot Kristianstad Predators.

Den 2 oktober ska det avgöras om det blir Tyresö eller Kristianstad de får möta i SM-finalen på Bergshamra IP.

– Vi kommer att ladda för fullt och justera det som vi behöver justera. Men eftersom vi förlorade förra året är många taggade på att ta hem det i år, säger Sebastian Brinkenfeldt.