Hyrecyklar på Björnvägen. I år har de hyrts ut 1324 gånger. Foto: Anna Wilson

Slutparkerat i Stockholm för Lidingös hyrcyklar

Hyrcyklarna som finns i Larsberg, i Torsvik och i centrum har hyrts ut flitigt under årets cykelsäsong. Men nu får hyrcyklister som åker till Stockholm inte parkera cykeln där längre.

  • Publicerad 07:47, 1 nov 2018

Hyrcyklarna på Lidingö är populära på de fem stationer som finns på ön har de hyrts ut 4699 från första april till sista oktober.

Nu tas cyklarna bort för säsongen men nästa år ser det ut som om de kommer igen. Men då med en begränsning. Cyklister från Lidingö får inte längre parkera cyklarna i Stockholms kommun. Det beror på att Stockholm nu har sagt upp kontraktet med City Bikes, som hyr ut cyklarna.

– På Lidingö sträcker sig avtalet till sista december 2022. Där har dock kommunen en möjlighet att säga upp avtalet om avtalet mellan City Bikes och Stockholm stad upphör  vilket det ju nu ser ut att göra. Kommunen har dock inte flaggat för att dra in cyklarna än, berättar Emil Hemström,etableringschef på Clear Channel som äger cyklarna.

Lidingö vill ha ett system som hänger ihop

Lidingö stad beklagar att kopplingen till Stockholm försvinner nästa säsong.

– Vi vill ha ett system som är synkroniserat med Stockholm och andra kommuner, säger Olof Minati, chef för utvecklingsavdelningen på Lidingö stad.

Han säger att staden även fortsättningsvis vill kunna erbjuda hyrcyklar. Men om man kommer att fortsätta med City Bileks som leverantör är fortfarande oklart, det beror på utvecklingen i Stockholm.

– Vi följer deras planering för nytt lånecykelsystem tätt.

Här finns hyrcyklarna på Lidingö:

  • Stockholmsvägen/Björnvägen
  • Bodalsvägen  -Baggeby centrum
  • Larsbergsvägen
  • Stockholmsvägen 44, Lidingö stadshus
  • Larsbergskajen