Stadsteatern ställde i fredags in helgens program för vuxna med anledning av de nya råd som kommit från Folkhälsomyndigheten.

Stockholm stad uppgav däremot att muséer, simhallar och bibliotek fortsatt skulle hålla öppet.

Men på lördagen kom nya besked.

Muséerna stänger

De muséer som staden driver, Stadsmuseet, Medetidsmuseet och Liljevalchs, stängde den i går den 1 november och håller stängt till den 19 november.

Även gruppträningar i simhallarna ställs in och allmänhetens åkning i ishallarna upphör på helgerna.

Det var på torsdagen som Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm gick ut med nya skärpta allmänna råd för Stockholms län.

Avstå från besök

Enligt dem ska man avstå från att besöka inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.

Simhallar och idrottsanläggningar håller dock fortsatt öppet, men Stockholms stad uppmanar på sin hemsida allmänheten att ta personligt ansvar och avstå från besök.

Öppet för barn

Barn och unga födda 2005 eller senare kan fortsätta delta i skol- och simskoleverksamhet och föreningars barn- och ungdomsverksamhet, skriver de.

Och de som har ett träningskort kan pausa det fram till nyår, och korten har redan automatiskt förlängts för perioden 1–19 november.

Stadens 40 bibliotek är öppna, men med inskränkta öppettider i många fall.

50-gränsen kvar

De nya restriktionerna innebär också att evenemang får ha max 50 personer. Gränsen med 300 personer skulle införts på söndagen men blir alltså inte av i Stockholm.

Kulturhuset Stadsteatern uppger att de ska ta ett nytt beslut om verksamheten i veckan. Programverksamheten för barn och unga berörs inte.