Slussenkaoset: Jag tar hellre bilen till stan

Reaktionerna på kommande förändringar vid Slussen skiljer sig bland resenärerna. Vissa är trötta på kaoset, andra tror att det kommer bli bättre. Här är några reaktioner.

  • Publicerad 16:57, 25 apr 2018

Bygget vid Slussen har redan orsakat kaos, enligt många bussresenärerna, vilket Mitt i rapporterat  om tidigare.

I rusningstrafik har bussarna köat på Stadsgårdsleden, nästan så långt ögat kan nå.

I tisdags kallade Trafikförvaltningen och Stockholm stad till pressträff för att informera om förändringar som träder i kraft 2 maj när gamla Slussen stängs. Istället kommer alla bussar att utgå från den temporära terminalen som ligger längs med Stadsgårdsleden.

Reaktionerna på nyheten varierar bland de redan hårt prövade Slussenresenärerna.

– Jag åker inte in till stan så ofta längre för det är för meckigt helt enkelt. Åker jag in så tar jag hellre bilen, säger Nikie Sjöberg, 31 år, Saltsjöbaden som just för dagen åkte buss till Slussen för första gången på sju månader.

 

”Jag vet inte om det är så genomtänkt”, säger Pontus Terestchenko.

18-årige Pontus  Terestchenko från Värmdö studerar teater på ett gymnasium på Södermalm. Han tycker synd om de som måste åka till Slussen för att ta t-banan vidare.

– Det är jobbigt för de som inte har något bättre val än att åka in till Slussen. Jag kan alltid hoppa vid Henriksdal och gå in till Söder, säger han.

Klara Lindholm, 22, och Linda Mattila, 24, jobbar extra med att dela ut information om den nya terminalen till Slussenresenärerna. ”Många är oroliga för att den tillfälliga lösningen ska vara i så många år”, berättar Klara och Linda. Själva slipper de kaoset till vardags eftersom de bor i Bergshamra och Hägersten.

Även i sociala medier har reaktionerna varit många och blandade. Många är trötta på förseningar.

”Logistiken har hela tiden varit dålig. Tänk om resurserna varit till för bostadsbyggande istället”, skriver Bo i en kommentar till artikeln på Facebook.

Andra hoppas att det ska bli bättre med den tillfälliga lösningen.

”Det kommer att gå bättre än de flesta tror. Det är aldrig riktigt så jobbigt som man befarar. Men inte heller så perfekt som alla hoppas”, skriver Hans.

Therese manar alla resenärer att ta det lugnt den 2 maj.