P för parkering. Tillstånden som flera Lovöbor har haft på parkeringsplatserna vid Kungsgården har nu dragits in. Foto: Lisa Halldén

Slottet sätter p för Lovöbornas parkering

Ända sedan parkeringen på Karusellplan blev avgiftsbelagd har runt 15 Lovöbor kunnat parkera vid Kungsgården istället. Men nu tar slottsförvaltningen bort den möjligheten.

  • Publicerad 16:28, 25 feb 2020

Sommaren 2018 satte Statens fastighetsverk avgift och maxtid på alla tre parkeringar vid Drottningholmsparken.

Karusellplan gick från inofficiell infartsparkering till att stå närmast tom, och många pendlare var upprörda. "Ett hån", kallade en pendlare den tomma parkeringsytan.

För att lösa parkeringsbehovet för Lovöborna införde Drottningholms slottsförvaltning tillfälliga tillstånd för cirka 15 Lovöbor vid Kungsgården, vid infarten från Rörbyvägen.

Kommunen säger nej till parkering på grusplan i Drottningholm

Men nu har det satts p för det. Tillstånden har förlängs med två månader i taget, men från och med 1 mars kommer de helt upphöra.

I ett skriftligt svar till MälaröDirekt berättar slottsförvaltningen att de sedan januari har två nya hyresgäster som ska starta upp hästverksamhet och därför själva behöver sina parkeringar.

"Det innebär att Kungsgården får mindre parkeringsmöjligheter samtidigt som vi ska tillgodose både hyresgäster och besökare till Kungsgården med parkeringar. Kungsgården planerar i dagsläget sin egen parkeringslösning och kan inte erbjuda Lovöborna några parkeringsplatser", skriver förvaltningen.

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14

Här är vårens största vägarbeten i västerort

Nyheter Mindre trafik på grund av pandemin Förbifarten, nya trafikplatser och brorenoveringar. Flera stora väg­arbeten drar igång i västerort i vår – men trots det ser kö­läget bra ut. Trafiken har minskat i rusningstid på grund av pandemin.fredag 1/1 8:00

Insats mot försäljning av olagliga smällare inför nyår

Nyheter "En tydlig risk att smällandet tar fart" Polisen ska kontrollera försäljningen av fyrverkerier och olagliga så kallade bangers. De kommer åka ut till försäljningsställen.tisdag 22/12 8:48