SLITEN. Idag är lekplatsen i Kristinebergsparken för sliten tycker stadsdelsförvaltningen. Foto: AJ Landskap AB

Sliten lekplats i Kristineberg ska få ett lyft

Ny lekutrustning, picknickbord och belysning. Nu kan du tycka till om upprustningsplanerna för Kristinebergsparkens lekplats.

  • Publicerad 07:16, 24 maj 2021

Lekplatsen i Kristinebergsparken, ovanför Onkel Adams väg, är för sliten och måste rustas tycker stadsdelsförvaltningen. Så nu har de tagit fram ett förslag som medborgarna kan tycka till om.

Kungsholmen vill riva t-baneuppgång i park

"Målet med förslaget har varit att skapa en lekfull och fantasieggande plats anpassad till naturmiljön runtomkring. Det har också varit viktigt att lekplatsen ska bli en trygg och tillgänglig plats" skriver stadsdelen.

Vad som planeras? Ny lekutrustning som gungor, stor klätterställning med rutschkana hängbro och lektorn, kurvade speglar, lekhus i trä, balansbana och ny sandlåda med lekbord. Dessutom planera för lekskulpturer med naturtema utanför.

Hela lekplatsens markmaterial ska även förnyas och dagens bod rivs och ersätts av förvaringslådor.

Utanför planeras även för två rejäla picknickbord.

En ny belysningsmast med strålkastare riktad mot lekplatsen och entrén ingår också, men strålkastarna ska riktas för att inte blända husen som ligger intill, enligt stadsdelen.

"Målet är att lekplatsen ska kunna användas av flera och under större del av dygnet", skriver de bland annat.

Förslaget är nu ute för att tycka till om till och med 6 juni. Senare i sommar ska stadsdelen komma med ett reviderat förslag. Planen är att rusta upp parken under nästa år.

FÖRSLAGET. Så här vill stadsdelen rusta upp lekplatsen. Foto: Stockholms stad

Tyck till om förslaget

Här, på stadens hemsida, hittar du webbenkäten där du kan lämna synpunkter om förslaget,

Vill du hellre svara på enkäten på papper? Kontakta parkmiljöavdelningen på 08-508 08 000 eller kungsholmen@stockholm.se.