Släktklenoder, konst och finviner i lyxtjuvens gömma

I ett garage på Lidingö hittades konstföremål, dyra viner, antikviteter. Alltihop stöldgods från villor på Lidingö och Djursholm. I dag, tisdag meddelar tingsrätten sin dom mot lyxtjuven från Lidingö.

  • Publicerad 12:12, 3 sep 2019

I dag tisdag meddelade Stockholms Tingsrätt att den man från Lidingö som åtalades för grov stöld och häleri tidigare i somras nu döms till ett års fängelse.

Mannen som är i övre 40-årsåldern har suttit häktad sedan polisen hittade hans gömma  – ett garage på Lidingö– med stöldgods på Lidingö i juli i år. Då togs han på bar gärning när han lastade in en stulen elcykel i garaget som han har hyrt i flera år.

Bland tjuvgodset fanns även dyrbar konst. Foto: Polisens förundersökning.

Spårats till ett flertal inbrott

Enligt polisens omfattande förundersökning på över tusen sidor fanns stöldgods som nu har spårats till cirka 15 inbrott i Djursholm och på Lidingö.

Bland stöldgodset fanns antikviteter, till exempel leksaker som gamla dockor.  Här fanns också släktklenoder, till exempel en brudkrona i silver. En stor mängd konst fanns i gömman, noteras kan ett verk av Picasso och ett av Nils Dardel. Det fanns också smycken, teknik och gamla årgångsviner.

Konst och antikviteter har värderats av en auktionsfirma och värderats till hundratusentals kronor.

Även samlar objekt som serietidningar och gamla viner fanns bland det stulna godset. Foto: Polisens förundersökning.