Viktor Adolphson skriver på Twitter att en släkting till den döde mannen kan ha hittats. Foto: Lisa Bonnichsen/ Anders Eklöf

Släkting till mannen som låg död i tre år kan ha hittats

En släkting till den man som hade legat död i tre år i sin lägenhet på Södermalm kan ha hittats av polisen. ”Det känns fint och viktigt att det trots allt fanns anhöriga, om än avlägsna.” skriver polisen Viktor Adolphson på twitter.

  • Publicerad 18:02, 15 jan 2020

Det var i november som en man hittades död i sin lägenhet på Södermalm. Polisen kunde med hjälp av posten under mannens brevinkast fastställa att mannen hade legat död i över tre år.

Fallet med mannen fick snabbt stor uppmärksamhet i både svenska och utländska medier. Polisen har sedan mannen hittades förgäves sökt anhöriga till honom.

Men nu kan sökandet burit frukt och en avlägsen släkting kan ha hittats på Balkan.

Avliden man hittad i lägenhet – legat död i tre år

Mannen begravdes i måndags på Skogskyrkogården. Samma kväll blev polisen Viktor Adolphson, områdespolis på Södermalm, kontaktad av en man från Balkan.

”Han hade samma dag av bekanta fått veta att att en man med samma namn som en avlägsen släkting, sedan många år boende i Sverige hittats död. Detta hade de läst i media. Där hittade han även mitt namn och sökte upp mig.” skriver han på Twitter.

”Fint och viktigt”

Viktor Adolphson, eller YB Södermalm som han kallas på Twitter. Skriver att släktskapet mellan männen håller på att fastställas.

”Hade inte detta uppmärksammats hade vi förmodligen aldrig hittat de anhöriga. Själv tycker jag det känns fint och viktigt att det trots allt fanns anhöriga, om än avlägsna. Och att dom nu fått information om vad som hänt.” skriver han på Twitter.