Gatlyktan har legat på marken i tre månader. Parkeringan har varit mörklagd i två månader. Foto: Läsarbild Jan Ekerberg

Släckt på övergångsstället i tre månader

I tre månader har det varit mörkt vid ett av Vallentunas mest trafikerade övergångsställen. Och i två månader har belysningen varit släckt vid parkeringen nedanför Ica i Vallentuna centrum. – Jag tror inte riktigt på det, sa vägchefen i Vallentuna Göran Söderqvist när vi ringde och frågade varför.

  • Publicerad 15:09, 13 sep 2018

I början av juni uppstod en vattenläcka vid övergångsstället på Banvägen upp mot vårdcentralen. Roslagsvatten kom dit för att åtgärda läckan och fick då lyfta bort en belysningsstolpe. Stolpen hamnade på marken en bit därifrån.

Sedan dess har den legat kvar i gräset, något som fått Jan Ekerberg i Vallentuna centrum att undra över varför inget händer.

”Tänk om någon unge blir överkörd”

– När det är ljusa kvällar gör det inget. Men nu blir det mörkt tidigare och då är det värre. Det måste vara ett av kommunens mest trafikerade övergångsställen. Banvägen är en 30-väg men folk kör som galningar där. Tänk om någon unge blir överkörd.

Inte långt därifrån, på parkeringen nedanför Centrumkyrkan, är det också nedsläckt.

”Kolmörkt”

– I början av juli asfalterades p-platsen. Då rev de ner några sladdar och det blev svart. Men Ica har ju öppet till tio på kvällen. Det är kolmörkt där, säger Jan Ekerberg som är förvånad över att belysning kan vara trasig så länge utan att någon på kommunen reagerar.

Göran Söderqvist är vägchef på kommunen och ansvarig för belysningen.

Åtgärdas snarast

– Vaddå, har inte Roslagsvatten satt tillbaka belysningsstolpen, utbrister han när vi ringer. Då ska jag kolla på en gång. Men det  är märkligt att ingen har hört av sig, det var ju länge sen. Ligger stolpen där fortfarande? Jag ska kontakta dem genast. Det måste de åtgärda snarast.

Är det inte konstigt att du inte sett något, kommunhuset ligger ju väldigt nära? 

– Ja, och det är konstigt att ingen annan har hört av sig. Men det blir förhoppningsvis återställt i nästa vecka.

Det har också varit släckt på parkeringen vid Ica sedan i början av juli.

– Jag tror inte riktigt på det, för jag har inte fått in någon anmälan om det. Men jag kollar upp det.

Det låter bra. När kan man räkna med att det åtgärdas?

– I så fall ska det också åtgärdas i nästa vecka.