I fredags var det en kraftig rökutveckling. Foto: Mostphotos

Släckningsarbetet håller på att avslutas

Släckningsarbetet av branden i Svindervik pågick hela lördagskvällen. På söndagen är en handull personer fortfarande på plats. – Vi måste gå över hela området manuellt och spruta vatten överallt, säger Henrik Nyman, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

  • Publicerad 16:04, 17 jun 2018

Släckningsarbetet efter branden som utbröt i Svindersvik i fredags pågår fortfarande på söndagen, men med betydligt mindre intensitet. I fredags kväll vattenbombades branden med hjälp av italienskt brandflyg och på lördagen arbetade 45 personer med släckningsarbetet. På söndagen var det en handfull.

– Det har gått bra, vi jobbade sent igår kväll och en bit in på natten. Vi håller på att avveckla oss därifrån, men vi kommer att ha folk där från och till under resten av dagen och vi kommer att kolla till den även under måndagen, säger Henrik Nyman, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Går över hela området med vatten

Branden omfattade ett område på 9 hektar.

Det kan ligga och glöda djupt ner. Vi måste gå över hela området manuellt och spruta vatten överallt.

Henrik Nyman, operativ chef, Södertörns brandförsvarsförbund.

– Vi släcker små glödbränder och ser till så att det inte blossar upp igen. Det kan ligga och glöda djupt ner. Vi måste gå över hela området manuellt och spruta vatten överallt. Det måste gå tid  innan vi anser att vi är klara och kan släppa den, säger Henrik Nyman.

Det tar också tid att plocka ihop all utrustning. Trafiken påverkas inte av det fortsatta arbetet.

Vet ni mer om vad som orsakade branden?

 – Vi har ingen aning och förmodligen kommer vi aldrig att få reda på det.