STRUL. Ett tunnelbanetåg spårade ur i torsdags och kan nu inte bärgas från platsen. Foto: Sacharias Källdén

SL: Tunnelbanestrulet fortsätter nästa vecka

Under torsdagseftermiddagen spårade ett tunnelbanetåg ur vid Skärmarbrink. Tåget står dåligt till och går just nu inte att bärga från platsen.

  • Publicerad 14:08, 26 jun 2020

Anledningen till urspårningen är enligt SL att en solkurva bildades på spåret. Något förenklat handlar det om att rälsen blivit så pass varm i sommarhettan att den töjt sig.

– Just nu kan inga tåg passera platsen. Och resenärer får tyvärr räkna med att det blir fortsatt avstängt nästa vecka. Vagnen måste bärgas bort med ett tungbärgarfordon, och just nu kommer den inte åt, säger Elin Lindström vid SL:s pressjour.

Finns det någon prognos?
– Nej, inte i nuläget. Eftersom vi inte får bort tåget vet vi inte hur pass omfattande skadorna är på spåret under, säger Elin Lindström.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hostguide-sa-har-tyder-du-sls-forseningslingo/repsjo!0tCfiq31qHKvu5yU@W6ceQ/

Så kör SL

Linje 17. Går som vanligt. Dock med förstärkt trafik (cirka var femte minut) för att kunna hjälpa resenärer att komma till Skärmarbrink.

Linje 18. Avstängd trafik mellan Skärmarbrink och Sandsborg. Tågen kör mellan Farsta strand och Sandsborg. Bussar sätts in mellan Skogskyrkogården och Gullmarsplan i båda riktningar.