Ingen ombordstigning – om du är sjuk. Foto: Mitt i Stockholm

SL: Åk inte med Waxholmsbåtarna – du kan lämnas kvar

Inför den stundande långhelgen med Kristi himmelsfärdsdag uppmanar SL stockholmarna att inte åka med Waxholmsbåtarna. För blir du sjuk i skärgården får du inte åka med hem.

  • Publicerad 15:18, 20 maj 2020

Under våren trängs stockholmarna på Waxholmsbåtarna för att ta sig ut i skärgården. SL, som äger Waxholmsbolaget, räknar med högt tryck under Kristi himmelsfärdshelgen och uppmanar nu resenärerna i ett pressmeddelande att inte åka med dem.

– Den som planerar utflykter, resor till lantställen eller ut i skärgården kommande långhelg uppmanas att inte åka kollektivt, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid SL och Waxholmsbolaget, i pressmeddelandet.

Extra turer

SL har satt in extra turer med Waxholmsbåtarna men de blir fulla ändå och det är kaptenen på båten som bestämmer när den är full.

Och om någon blir sjuk under sin vistelse i skärgården kommer den inte att få åka med tillbaka. Resenärer riskerar alltså att lämnas kvar ute på öarna.

– Om man insjuknar ute i skärgården får man inte åka med även om det skulle finnas plats, säger Fredrik Cavalli-Björkman.