Skypeträffar och fikaringar för Sollentunas seniorer

Seniorträffarna i Sollentuna har varit stängda sedan mitten av mars men nu utökas utbudet av sociala aktiviteter för de som är 65+. Som komplement till stödtelefonen Seniorlinjen i Sollentuna erbjuder Solom även digitala träffar via Skype och fikaträffar på telefon, så kallade fikaringar.

  • Publicerad 07:46, 1 jun 2020

– Önskan om social gemenskap är stor och många vill hålla kontakten med varandra men de vet inte hur de kan göra det på ett säkert sätt i grupp. Våra nya aktiviteter ger möjlighet att gå på seniorträff igen, men i digital form, berättar Eva Berggren, affärsområdeschef på kommunens eget vård- och omsorgsbolag AB Solom.

Eva Berggren, affärsområdeschef på AB Solom. Foto: Thomas Carlgren

Frågesport och lunchträff

De digitala träffarna består av frågesport och lunchträff via Skype. Det är Liselotte Almgren som i vanliga fall arbetar på Helenelundsgården och Norrvikens Seniorträff som ansvarar för aktiviteterna.

”Med Skype kan vi se varandra”, säger aktivitetssamordnare Liselotte Almgren. Foto: AB Solom

– Att kunna äta lunch tillsammans med gamla gänget igen har många längtat efter och med Skype kan vi även se varandra vilket ger en extra dimension, säger hon.

Första fikaringen en succé

Utöver aktiviteterna på Skype erbjuds även fikaträffar på telefon, så kallade fikaringar, för de som har svårt med den digitala tekniken. Här använder deltagarna en gratis konferenstelefontjänst där de som är med i fikaringen kopplar upp sig med en kod.

– Första fikaringen vi hade var en succé. Det blev många härliga skratt med saknade vänner. Fikaringar är även något som deltagarna själva enkelt kan dra igång då tjänsten vi använder är kostnadsfri och väldigt lättanvänd, säger Liselott Almgren.

Anmälan via mejl eller telefon

Anmälan till senioraktiviteterna görs via mail till senioraktivitet@solom.se eller telefon 08-128 240 20 måndag–torsdag klockan 8–9.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15