Inga tåg mellan Centralen och Södra i sommar. Nu måste resenärerna ledas rätt. Foto: Mitt i Stockholm

Skyltar ska stoppa förvirringen vid Centralen

Sedan arbetet med Getingmidjan startade har förvirringen på Centralstationen stundtals varit stor. Nu ska Trafikverket lösa problemet med 440 skyltar och 50 informationsvärdar.

  • Publicerad 15:08, 26 jun 2018

Har du svårt att hitta rätt i Stockholms tågtrafik just nu? Du är inte ensam.

Måste byta till pendeln

På grund av arbetet med Getingmidjan tvingas alla resenärer till och från Stockholm hoppa på tåget på Södra Station eller vid Flemingsberg under sommaren.

De som åker fjärr- och regionaltåg norrifrån och ska vidare söderut måste alltså byta till pendeltåg på stationen Stockholm City för att ta sig vidare. Men att hitta rätt är lättare sagt än gjort. Biljetterna har varit svåra att tyda och medier har vittnat om frustrerade turister.

Resenärer som kommer med fjärrtåg får kliva av vid Stockholms södra och dirigeras över till pendeltågen. Foto: Åsa Sommarström.

440 skyltar ska leda rätt

Trafikverket sätter in flera åtgärder för att hantera problemet. Under helgen klistrade man fast skyltar i golvet på Centralstationen för att leda pendlarna till den nya pendeltågsstationen Stockholm City.

– Många av resenärerna som reser i sommar är inte vana vid Stockholmstrafiken och kanske inte hittar så bra. Därför har vi förstärkt skyltningen med sammanlagt 440 skyltar, säger Kent Sahlman, projektchef på Trafikverket.

På plats på Centralen finns också flera informationsvärdar.

Arbetet med Getingmidjan ska pågå i åtta veckor och återkommer under sommaren 2019 och 2020.