Får tummen ned. Foto: Mostphotos

Skylt och fågelskydd ska minska duvbajset

Förslaget om att sätta upp en rovfågelattrapp vid tunnelbaneuppgången i centrala Sundbyberg skrotas. Istället satsar man på en skylt, information och ett specialskydd.

  • Publicerad 14:40, 9 maj 2016

Mitt i Sundbyberg har många gånger berättat om snusket vid tunnelbaneuppgången mot Järnvägsgatan. Platsen har blivit ett duvparadis där fåglarna utfodras och bajsar ned såväl rulltrappa som trafikanter.

Kommunen har gjort många fruktlösa försök att få bukt på problemet. I januari fick Socialdemokraterna och Vänsterpartiet nog och skrev ett förslag om att sätta upp en rovfågelsattrapp. Läskiga ugglor ansåg man kunde ha skrämmande effekt på de oblyga duvorna.

Men nu får förslaget tummen ned. Stadsmiljöförvaltningen har efter en bedömning av förslaget kommit fram till att en rovfågelattrapp vore ännu ett misslyckat försök, eftersom att duvorna ändå matas. ”Bedömningen är att det inte kommer att fungera pågrund av att det pågår matning på platsen från medborgare och/eller näringsidkare, som gör att platsen är en trygg plats för duvorna”, skriver förvaltningen i sitt svar.

Istället har man satt upp en förbudsskylt mot att mata duvorna och informerat kringliggande restaurangägare. Dessutom ska staden ihop med SL testa ett rostfritt fågelskydd på muren som gör det extra otrevligt att slå sig ned på den. SL ska även se över sina takbalkar för att minska risken för otrevliga överraskningar för Sundbybergs resenärer.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47