Huset, kallat Gula villan, ligger vid Karlsbodavägen i Mariehäll, och är en kulturminnesskyddad byggnad från förra sekelskfitet.

Villan som ägs av Stockholms stad har länge varit ett kafé, men kaféet lades ned för ett år sedan. Sedan dess har villan stått tom men till och från använts som platskontor för den byggverksamhet som pågår.

Villan håller flyttades tidigare i veckan till ett ny tillfällig plats vid Gårdsfogdevägen.

På platsen där villan stått vid Karlsbodavägen kommer en gång- och cykelbana att byggas. Platsen ligger även i ett område i Mariehäll där nya bostäder ska byggas.

Gav upp

Tony Skyllerstedt, som drev kaféet i många år, försökte på sin tid att rädda kvar kaféet på platsen, men kände att motståndet var för stort.

– Det går inte att driva sådan saker mot Stockholms stad, den juridiska processen kunde ha kostat oss mycket pengar. Det är inte mycket att göra, bostäder ska byggas. Det är ingen idé att hålla på att bråka om. Man ska ändå inte vara bromsklass, säger han.

Tanken är att Gula villan så småningom ska flyttas tillbaka till en plats någonstans i området. Staden håller på att utreda var villan ska placeras.