Jubel. Skurus spelare fick lyfta pokalen efter vinst i fjärde finalmatchen. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Skuru svenska mästare i handboll

Skuru är svenska mästare i handboll. Efter seger mot H 65 Höör i tisdags fick Nackaklubben lyfta SM-bucklan – för första gången sedan 2005.

  • Publicerad 09:04, 26 maj 2021

Det är de här matcherna man vill vinna och det är helt sjukt.

SM-guldet säkrades i Eriksdalshallen i tisdags kväll mot H 65 Höör.

Det var i den fjärde finalmatchen som Skuru till sist kunde hämta hem guldet, det fjärde i Nackaklubbens historia. Senast klubben vann var för 16 år sedan.

Matchen startade dock trevande och Skuru låg länge under i första halvlek. Men i början av den andra ryckte Skuru och såg länge ut att ha en betryggande ledning när Höör kom allt närmare med bara minuter kvar av matchen. Då klev Alexandra Bjärrenholt fram och säkrade guldet med ett straffmål
i slutskedet. Siffrorna blev till slut 24–22.

– Så himla härligt. Vi spelade kanske inte den bästa handbollen. Det var så små marginaler i dag, men vi är det bättre laget över fyra matcher, säger Alexandra Bjärrenholt i C More efter matchen.

Proffs i Tyskland

Även målvakten Rebecka Nilsson hade stor del i segern. Som Mitt i tidigare berättat var det hennes sista match med laget innan hon drar vidare till proffsspel i tyska TuS Metzingen.

– Det är magiskt att kunna ta hem det med de här tjejerna. Det är det roligaste nu i efterhand, att få vinna när det varit så tajt. Höör pressar oss verkligen och vi får verkligen gräva. Det är de här matcherna man vill vinna och det är helt sjukt, säger hon i C More.

Skurus damer har vunnit totalt fyra SM-guld: 2001, 2004, 2005 och 2021.