Skurus handbollsdamer lyckades inte försvara SM-guldet från 2021. Foto: Anders Johnson

Skuru sörjer SM-silvret: ”Nu deppar vi”

Skurus damer lyckades inte försvara SM-guldet i handboll från fjolåret. Sävehof blev för svåra och vann med 3-1 i matcher. ”Såklart jättetufft”, säger Skurus landslagsstjärna Elin Hansson till handbollförbundets hemsida.

  • Publicerad 11:38, 26 maj 2022

Skuru var tvungna att vinna onsdagskvällen match mot Sävehof i Eriksdalshallen för att tvinga fram en femte och avgörande finalmatch i Partille den 30 maj. Hemmalaget hade 11-11 i halvtid men i andra halvlek rann guldet ur händerna. 22-30 innebar förlust med 1-3 i matcher och att Sävehof är svenska mästare 2022.

Skuru vittrar SM-guld och skojar om starköl

”Ledsen nu”

”Vi lämnar därmed över mästarbältet till IK Sävehof. En fantastisk säsong är till ända men det perspektivet får vänta. Nu deppar vi lite först. Varmt tack till alla er på läktaren! Det har varit ett fantastiskt stöd i Eriksdalshallen!”, twittrar Skuru.

– Såklart jättetufft. Jag är mest ledsen nu för att det är sista matchen för säsongen. Vi gjorde allt tillsammans men det räckte inte hela vägen, säger Skurus landslagsspelare Elin Hansson till handbollförbundets hemsida.