Skulptur och måleri från Heby ställs ut i tingshuset

Verk av Sonja Petterson och ÅC Danell visas upp i Enköping.

  • Publicerad 01:15, 8 maj 2021

Sonja Petterson och ÅC Danell har under många år levt tillsammans i kärlek, konst och vardag. Nu visas deras verk på Enköpings konsthall.

Sonja Petterson och ÅC Danell har varit varandras stöd och kritiker. De har gemensamt genomfört en mängd utställningar, var för sig och gemensamt runt om i landet.

Sonja Pettersson, 1935–2019, är känd för sina skulpturer och har utfört många offentliga arbeten, bland annat i Enköping. Motiven är ofta hundar och andra djur. Konsten har beskrivits som att klassicism möter Disney.

Bilar och brudar

ÅC Danells har för sitt måleri kallats en romantiker som söker skönheten. Bland hans motiv finns också djur men även natur- och stadsmiljöer samt bilar och nakna kvinnokroppar.

Sonja Petterson och ÅC Danell träffades redan under studietiden på Konsthögskolan i Stockholm och levde därefter ihop. Men den 1 december 2019 avled Sonja 84 år gammal.

Aktiva i Heby

Sonja Petterson och ÅC Danells konstverk finns i vanliga fall i Heby konsthall samt efter en skulpturstig i anslutning till konsthallen.

Det Hebybaserade konstnärsparet köpte ett gammalt nedlagt bryggeri 2005 och satsade egna medel och hårt arbete för att Heby skulle berikas med ny konsthall.

Utställningen i Enköping pågår till den 30 maj.

Konstutställning

När? Utställningen pågår fram till den 30 maj.
Lördagar och söndagar klockan 12.00–15.00.
Onsdagar klockan 17.00–19.00.

Plats: Enköpings Konsthall, Tullgatan 18, Enköping.

Personal tafsade på boendet

Nyheter Anställda på ett LSS-boende i Enköping beskrivs som gränslösa av andra medarbetare, och ska ha krupit ner i samma säng som vårdtagaren. Även tafsningar och nedbrottningar ska ha förekommit.fredag 23/7 13:43

Musikalisk motorist inför rätta

Nyheter En 21-årig man får 1 000 kronor i böter för förargelseväckande beteende. Mannen har fört oljud genom att i fordon spela hög och störande musik.Det hände den 11 juli 2021 på Fjärdhundragatan i...fredag 23/7 12:53