Rättegången mot den misstänkte sexköparen hålls i Attunda Tingsrätt i Sollentuna. Foto: Stefan Källstigen

Skulle köpa sex – greps av polis

En man i 50-årsåldern åtalas för att försökt köpa sex av en prostituerad. Men innan någon sexuell handling utfördes greps mannen istället av polisen som genomförde en stor operation mot prostitution.

  • Publicerad 17:35, 30 nov 2021

En man hade bestämt träff med en kvinna i Sigtuna kommun och erbjudit henne 8 000 kronor för att utföra en sexuell tjänst.

Vid tiden för mötet greps han av polis som under de senaste två veckorna haft en stor operation mot prostitution och människohandel på olika håll i Stockholm.

I bevisningen mot 50-åringen finns bland annat sms-konversationer mellan mannen och kvinnan som han stämt möte med. Mannen nekar till brottet han misstänks för, försök till köp av sexuell tjänst.

75 män gripna

Under hela operationen greps totalt 75 personer i lokalpolisområdena Norrmalm, Södermalm och Sollentuna – samtliga män.

Sammanlagt utfärdade dessa tre lokalpolisområden böter på ungefär 300 000 kronor till de misstänkta sexköparna. Sollentunapolisen, där Sigtuna ingår, grep 13 personer genom utredningskonceptet snabbare lagföring.

Personerna som sålde sexuella tjänster var både kvinnor och män, främst från Östeuropa och Latinamerika. Förutom brottet försök till köp av sexuell tjänst misstänks några av de gripna för narkotikabrott och brott mot utlänningslagen.

Rättegången mot mannen som försökte köpa sex i Sigtuna hålls i Attunda tingsrätt 9 december.

Pendeltågen stoppas om lokförare tvingas arbeta ensamma

Nyheter Facket lägger skyddsombudsstopp Beslutet att avskaffa tågvärdarna på pendeln orsakade protester – och nu blir det skarpt läge. ST-facket lägger skyddsstopp mot ensamarbete på tågen.måndag 17/1 15:12

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33

Över 400 coronafall på en vecka

Nyheter Coronarapport: "Nu är omikron helt dominerande" Stanna hemma, vaccinera dig och gå inte på fest. Det uppmanar FHM om nu när smittspridningen med omikron når rekordhöga nivåer. Aldrig tidigare har det varit så många smittade i kommunen på en vecka.fredag 14/1 9:00

Elever utbildar elever om utsatthet på nätet

Nyheter Samma våglängd. Tingvallaskolan har utsett elevambassadörer Ett nytt projekt är skapat på Tingvallaskolan i Märsta. Här utbildar elever varandra om riskerna med att dela bilder på sociala medier.måndag 10/1 12:28