Strax intill Blåklockans förskola på Ringleken i Ör står flera övergivna bilar. Foto: Läsarbild

Skrotbilar blockerar p-platser i Ör

Sedan flera månader tillbaka så står ett antal övergivna skrotbilar på en parkeringsficka på Ringleken i Ör. – Det retar mig att ingen tar hand om dem, säger en boende. Nu lovar dock Förvaltaren att se till att transportera bort dem.

  • Publicerad 07:27, 1 sep 2018

På parkeringsfickan,som ska rymma tolv bilar, blockeras i dag flera platser av övergivna skrotbilar utan däck och registreringsskyltar.

– De har stått här så länge att man nästan slutat se dem. Man kan fortfarande se att höstlöven ligger kvar under dem. Det retar mig att ingen tar hand om dem, säger en boende intill platsen.

Hon har själv försökt få Förvaltaren att komma och ta hand om bilarna , men inget har hänt.

– Det pratas om att man ska vara trygg där man bor och att det ska vara rent och snyggt. Hur kan då dessa bilar få stå kvar månad efter månad?  frågar hon sig.

Nu ska bilarna bort

Tomas Lindvall, chef på tekniska enheten, menar att parkeringsvakterna som jobbar åt kommunen känner till problemet med bilarna. Han berättar att det dock är Förvaltarens sak att be kommunen om hjälp att transportera bort bilarna då de står på Förvaltarens mark.

– Vi kan absolut hjälpa till med en fordonsflytt, men förfrågan måste komma från dem, säger han.

Anders Sundqvist, kommunikationschef på Förvaltaren hänvisar först till att marken är kommunens. Efter lite efterforskning meddelar han sedan att Förvaltaren äger ett par gatsnuttar vid skolan.

Vi ska också se över skyltningen och se till att parkeringsbolaget regelbundet kontrollerar marken

Anders Sundqvist

– Efter fastighetsförsäljningarna i området har det tydligen funnits några oklarheter. Men vår personal tycker att det är bra att detta uppmärksammas, svarar han på mail.

 Han lovar nu att Förvaltaren ska se till att bilarna fraktas bort.

– Vi ska också se över skyltningen och se till att parkeringsbolaget regelbundet kontrollerar marken, förklarar Anders Sundqvist.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inga matcher – men träning för de yngre i SIK

Nyheter De nya hårdare råden i Stockholm påverkar även idrotten. Sundbybergs IK ställer in alla kommande matcher och träningar för de som är äldre än 15 år.fredag 30/10 15:25

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56