Skräpfest. Skräpet har nu legat i slänten vid Karlberg i cirka ett år men nu ska det bort. Foto: Mimmi Epstein

Skräpet ska bort från Karlberg

I cirka ett år har det legat högar med skräp i slänten mellan Karlbergs station och Norrbackagatan eftersom varken trafikkontoret eller Trafikverket har velat ta ansvar för städningen. Nu är man överens om en engångslösning.

  • Publicerad 16:43, 17 jun 2020

Sedan förra sommaren har det legat skräp i slänten mellan spårområdet vid Karlberg och Norrbackagatan. I januari skrev StockholmDirekt en artikel om bakgrunden: varken Trafikverket eller trafikkontoret ansåg att det var deras ansvar att städa upp. Trafikkontoret hävdade, med stöd av stadens advokat, att det är Trafikverkets ansvarsområde medan Trafikverkets markförvaltare Robin Zachrisson sa så här:

– Vi har haft folk på plats och det är uppenbart att det går att färdas fritt där och att det är invånare som dumpat skräp, det där är inget järnvägsskrot. Vi står fast vid vår bedömning att det är kommunens ansvar. Vi får se om de ger oss ett föreläggande och då kommer vi att överklaga. Det blir i så fall en rättslig process.

Alla skyller på alla när Karlberg blir soptipp

Det blev dock inget föreläggande. Nu har man kommit överens, i alla fall för stunden. Platsen ska "snart" städas och Trafikverket upphandlar en engångsstädning. På längre sikt är det dock fortfarande oklart vem som kommer att ansvara för området.

INSÄNDARE. Skicka dit en sopbil och ta bort skräpet!

Trafikkontorets presstjänst hälsar att man kommer att ha en dialog med Trafikverket efter sommaren om en långsiktig lösning.