INBROTTSFÖRSÖK. En lägenhet i Vilunda utsattes på måndagen för ett inbrottsförsök. (genrebild) Foto: Mostphotos

Skrämde bort inbrottstjuvar med skrik

Tre personer försökte på måndagen bryta sig in i en lägenhet i Upplands Väsby för att göra inbrott. Men lägenhetsinnehavaren var hemma och lyckades skrämma bort dem.

  • Publicerad 09:10, 17 nov 2020

Lägenhetsinnehavaren hörde att det ringde på dörren och efter ett tag hörde hon brytljud på dörren.

PRESSTALESPERSON. Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Foto: Polisen

Det var strax före 17 på måndagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om ett inbrottsförsök i en lägenhet i Vilunda. Tre personer är nu misstänka för brottet.

– De har tagit sig in i trapphuset genom att bryta upp entrédörren. Lägenhetsinnehavaren hörde att det ringde på dörren och efter ett tag brytljud på dörren, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Lägenhetsinnehavaren, en kvinna i 50-årsåldern, började då skrika och lyckades på så sätt skrämma bort inbrottstjuvarna. De försvann från platsen.

Polisen har sökt i närområdet och i nuläget är ingen person gripen. Det är inte känt om andra lägenheter i området ska ha utsatts för liknande inbrottsförsök.

En anmälan om försök till grov stöld har upprättats.

– De som försöker begå inbrott går ibland runt och känner på dörrar i trapphus för att hitta någon olåst. Även om man är hemma är det därför viktigt att man åtminstone låser ett lås, säger Towe Hägg.

Hon uppmanar även folk att vara vaksamma.

– Hör man något misstänkt i trapphuset så kan man ta en titt i dörrögat. Det är alltid bra att vara uppmärksam.