– Lite ringrostigt, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak om sitt lags insats i en kommentar till Fotbollskanalen.

Desto mer imponerade Sollentuna FK, till vardags i Ettan Norra, i torsdagskvällens duggregn och kyla på Skytteholms IP.

Trots att AIK inledde matchen med starkast möjliga elva satte SFK full fart direkt och de två nyförvärven Gustav Lindgren och Maximilian Dejene visade att de lär bli jobbiga att möta för många motståndarlag i år.

En bit in i halvleken började AIK äga allt mer boll och efter en halvtimme kom de nära, men Sebastian Larssons skott träffade stolpen.

1–0 på hörna

Några minuter senare tog i stället Sollentuna ledningen efter en hörna då Aron Sandén vann sin nickduell mot AIK-backen Josafat Mendes och nickade in 1–0.

I paus skiftade AIK till en ”B-elva” och flera U19-spelare fick chansen att visa upp sig. Då ökade Sollentuna på till 2–0. Gustav Lindgren, som i fjol gjorde hela 27 mål på 22 matcher för Karlbergs BK i division 2, tog emot ett inlägg i straffområdet och dunkade in bollen i nät via Budimir Janosevic i AIK-målet.

Då blev det knäpptyst på Skytteholms IP – med undantag för den lilla SFK-klacken som utan ansträngning kunde överrösta de nära 1 500 AIK-fansen.

I 72:a minuten fick AIK till en reducering genom Yasin Ayari, men närmare kom aldrig hemmalaget.

Snart dags för cupmatcher

Visst, det var en träningsmatch – och den första för säsongen för båda lagen – men seger mot allsvenska tvåan 2021 var onekligen ett positivt formbesked för Sollentuna FK.

Nästa träningsmatch för SFK spelas lördagen den 5 februari mot BP, nykomlingar i Superettan, på Grimsta IP.

På Grimsta IP i Vällingby spelar Sollentuna FK även sina två första tävlingsmatcher för säsongen, i Svenska Cupens gruppspel där SFK inleder hemma mot allsvenska Varbergs BoIS redan den 19 februari.