Skräckens hus återuppstår – trots stölden

Sugen på att bli skrämd i dag? Besök Evy Wallinders hus i Trollbäcken. Efter ett års paus slår hon upp portarna igen – trots tjuvens framfart.

  • Publicerad 07:39, 31 okt 2018

Trettio kilo godis gick åt när hundratals monster ringde på hos Evy Wallinder i Trollbäcken, senaste gången hon pyntade sitt hus och sin trädgård med alla sorters hemskheter.

– Det har aldrig varit så mycket folk som i år. Det går inte att beskriva. Det var som en Globenmatch mellan AIK och Djurgården. Det var kö. Ungarna stod ut på gatan, sa Evy Wallinder dagen efter.

Det var för två år sedan. Förra året var huset mörkt utan spår av halloween.

– Jag var sjuk så jag orkade jag inte. Jag har ju så mycket grejer att det tar veckor att göra i ordning allt, säger hon.

Skapar fängelse

När Lokaltidningen Mitt i besöker henne är hon i full gång med pyntandet. Skelett, avhuggna huvuden, spöken, spindelväv, blod, gravstenar, kistor, pumpor – och mycket mycket mer – fyller hennes trädgård trots att hon är långt ifrån färdig.

– I år ska jag skapa ett fängelse i en pergola, där skelett och mina fyra barnbarn ska sitta med fotbojor och spela kort, säger hon.

Vågar du ringa på?

Det är i dag, onsdag, – och bara då – som någon är välkommen att plinga på.

Halloween är bara en dag, det ska man respektera tycker jag

– Halloween är bara en dag, det ska man respektera tycker jag. Det är ungefär som julafton, säger hon.

Skelett blev stulet

Men hon höll på att lägga ner årets planer när ett av hennes skelett blev stulet.

– Jag har gjort det här i tio år och det är aldrig något som har stulits. Skelettet är det första jag brukar sätta upp och är för mig startskottet på halloween. Det är ju inte värdet det handlar om utan att någon kan vara så elak. Jag tappade lusten och kände att jag nej, jag fortsätter inte, säger hon.

Det stulna skelettet.

Hon skrev vad som hade hänt i Facebookgruppen Aktuella händelser i Tyresö.

– Jag fick en sådan otroligt fin respons så jag tänkte att det är klart att jag ska göra det här, och nu är jag i full gång. Jag älskar ju det här, säger hon.

 

Här kan du se hur det såg ut hos Evy för två år sedan.