Larmet om en skottlossning i Solna resulterade i en stor polisinsats. Foto: Mostphotos

Skottlossning på tågstation var vådaskott

I fredags fick polisen larm om en skottlossning på pendeltågsstationen i Solna. På platsen hittades en skadad man. Polisen bekräftar nu att ett skjutvapen har avfyrats i mannens ficka – troligtvis av misstag.

  • Publicerad 11:34, 16 jul 2018

Det var vid 16-tiden i fredags som polisen fick larm om en skottlossning på pendeltågsstationen i Solna.

Flera personer uppgav att de hört smällar som lät som skott och på platsen befann sig även en man som var skadad i armen.

Händelsen resulterade i en stor polisinsats och stationen hölls avstängd under kvällen för teknisk undersökning.

– Vi tog även åtgärder mot Mall of Scandinavia. Det är ett känsligt område, med mycket folk i rörelse, säger Anders Jurestad, operativ koordinator på Solna-Sundbybergspolisen.

Avfyrades i fickan

Polisen bekräftar nu att det faktiskt rörde sig om en skottlossning – med ett vapen som hade avfyrats i den skadade mannens ficka och träffat honom i armbågen.

Det var genom förhör med mannen samt övervakningsfilmer som polisen kunde konstatera att skjutvapnet med största sannolikhet hade avfyrats av misstag.

Vad för typ av vapen det rör sig om är ännu oklart.

– Det är någon form av skjutvapenanordning. Det är ingen riktig pistol utan ett hemmabygge eller specialbygge som han fått tag på någon annanstans. Det ska testas, säger Anders Jurestad.

Mannen, som är i 25-års åldern, har inga kopplingar till kriminella nätverk eller liknande och det är ännu oklart varför han bar på vapnet.

– Vi vet inte så mycket om hans syfte med vapnet, men han hade det inte framme när han gick av tåget. Det handlar förmodligen om ett instabilt vapen.

Mannen är anhållen misstänkt för grovt vapenbrott.