Bild från polisens avspärrningar efter skottlossningen. Foto: Läsarbild C. Eggert

Skottlossning mot krog – 17-åring skadad

En 17-årig pojke skottskadades utanför en restaurang i Jakobsberg i går kväll då en gärningsman sköt från en bil rakt in mot restaurangen. Restaurangen hade flera gäster, men ingen annan blev skadad.

  • Publicerad 10:42, 27 maj 2018

En 17-årig pojke skottskadades i armen när en gärningsman sköt rakt in mot en restaurang som ligger på Slöjdvägen i Jakobsberg i går kväll. Flera gäster var inne i restaurangen för att se på fotboll tillsammans, men ingen annan blev skadad.

Det var strax innan klockan 22 på lördagskvällen som polisen fick in ett larm om en skottlossning i Jakobsberg.

Flera skott gick mot restaurangen. Foto: C. Eggert.

Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet ska gärningsmannen ha suttit i en svart skåpbil när han öppnade eld.

– Plötsligt hördes en massa skrik, skott och smällar. Folk hade panik och började springa till höger och vänster. Några hoppade ut genom fönstren, säger ett vittne till Aftonbladet.

”Sköts vilt”

Ett annat vittne uppger till tidningen att det sköts helt vilt utifrån och in i restaurangen och att det lät som ett automatvapen.

17-åringen befann sig utanför restaurangen när han blev träffad. Han fördes till sjukhus med skottskada i armen, och enligt polisen är skadorna inte livshotande.

Flera skott gick mot restaurangen och under söndagen ska polisens tekniker undersöka restaurangen.

Händelsen utreds som försök till mord. Ingen har gripits än för skjutningen.

Under söndagen säger polisen uppgifter från Thermovägen där en stulen bil anträffades och togs i beslag. Polisen uppmanar personer som har uppgifter att lämna angående händelsen att ringa polisen via 114 14.