Nattens skottlossning var den andra inom loppet av två veckor i centrala Bro. Foto: Christian Lärk

Skottlossning i Bro – krossade fönster i två lägenheter

Två lägenheter i centrala Bro besköts under natten till tisdagen. Flera fönster krossades men ingen blev skadad. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt grovt vapenbrott.

  • Publicerad 07:56, 20 aug 2019

Strax innan midnatt fick polisen larm om höga smällar i Bro – det visade sig att någon skjutit flera skott mot två lägenheter i tätorten.

Skottlossningen krossade flera rutor och trots att det befann sig personer inne i lägenheterna ska ingen ha skadats.

–De är fysiskt oskadda. Men det är klart att det inte är kul att vakna av att någon skjuter in i lägenheten, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Försök till mord

Polisen ser i nuläget inget samband mellan personerna i lägenheterna som besköts.

– Det finns inte heller något som tyder på att de ska ha varit någon slags måltavla. Det är möjligt att någon har skjutit efter någon utomhus och att skotten har träffat lägenheterna. Men vi vet inte än.

Undersöker samband

En förundersökning gällande försök till mord, alternativt grovt vapenbrott har nu inletts. Om skottlossningen har något samband med tidigare händelser får utredningen visa.

– Vi kommer att fortsätta hålla förhör med målsägare och eventuella vittnen. Det var flera som ringde in om smällarna, säger Anders Bryngelsson på Stockholmspolisen till Mitt i.

 

Så hanterar Icabutiken ökade e-handeln

Antalet paket kommer tredubblas i juletid E-handeln har gått som tåget under pandemin – samtidigt uppmanas vi att inte besöka fysiska butiker. Nu förbereder paketjättarna för rekordnivåer under julhandeln. Hur blir det här för de lokala...onsdag 25/11 17:45

Behöver mer personal omgående

Regionen larmar: Lasarettet i Enköping och Akademiska är i stort behov av personal. Nu vädjar man till personer med relevant vårdutbildning, som lämnat yrket, att begära tjänstledigt och rycka in. –...onsdag 25/11 13:11