Fem skjutningar hittills i år i Upplands-Bro. Alla har skett i området kring Bro centrum. Foto: Mostphotos

Skotten i Bro: Fem skjutningar hittills i år – två döda

2019 har varit ett mörkt år för Upplands-Bro. Sedan årsskiftet har flera skjutningar ägt rum – med dödlig utgång i vissa fall. Mitt i har gjort en sammanställning av årets skottlossningar i kommunen.

  • Publicerad 13:11, 22 aug 2019

Februariskotten startade skottvågen

Den 11 februari blev en man skjuten i foten i Bro. Tio dagar senare blev två personer berövade livet när de sköts ett stenkast därifrån.

Än så länge har polisen inte löst dubbelmordet den 21 februari. Under sommaren lades förundersökningen mot de misstänkta ner och de släpptes på fri fot. Det andra fallet gick till rättegång, men där friades den 23-åring som misstänktes för försök till mord. Detta har överklagats till Hovrätten.

Men det är inte de enda skjutningarna som ägt rum i kommunen.

Återigen täta skjutningar

Den 8 juli blev en man skjuten i benet i Råby. I skrivande stund har ingen misstänkt gripits.

En månad senare, den 8 augusti hittades ytterligare en skottskadad man. Även han hade blivit skjuten i benet. Detta hände också i närheten av Bro centrum.

Två veckor senare, natten till den 20 augusti skedde den nu senaste skjutningen. Två lägenheter i centrala Bro blev beskjutna och fick fönstren krossade av kulorna.

I det fallet skadades ingen, men polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Som svar på skjutningarna har kommunen inlett ett ökat trygghetsarbete i området.

Upplands-Bro varnar för lustgas

"Rapporter kommer in från alla kommundelar" Under fredagen den 30 september gick kommunen ut och varnade för användningen av lustgas bland Upplands-Bros yngre invånare.fredag 30/9 17:33